Societat

Hanoi tanca els cafès al costat del tren pel perill de les ‘selfies’

El carrer per on passa la via s’havia convertit en un punt molt concorregut per turistes que s’hi feien fotos

Abans de la pandèmia les autoritats ja van restringir l’accés a aquest tram d’uns 300 metres, situat al districte d’Hoan Kiem

Les autoritats de Hanoi han anunciat el tancament per motius de seguretat de les populars “cafeteries del tren”, les fileres de cadires i taules situades a la vora de la via i a escassos centímetres dels trens que hi passen, i que fan les delícies dels turistes que busquen fotos impactants per a les xarxes socials.

Segons ha informat aquest dijous el portal VnExpress, el vicepresident del districte d’Hoan Kiem –on està situat el carrer-, Nguyen Anh Quan, ha anunciat que totes les llicències de negocis en edificis d’aquest carrer seran revocades “en un màxim de tres dies” i que col·locaran tanques per evitar que hi entrin els turistes.

El popular carrer s’havia convertit en els últims anys en un dels grans atractius de la capital vietnamita per als turistes, que àvids d’imatges per a xarxes socials com Instagram no es conformaven amb fer-se fotos a la vora de les vies sinó que de vegades posaven fins a segons abans de l’arribada del tren.

Una recerca a Instagram permet veure fotos tant de visitants estrangers com vietnamites al mig de la via i fins i tot un grup de joves asseguts davant d’una tauleta col·locada a la via mentre el tren s’aproxima.

La decisió del tancament s’ha adoptat després que els responsables del servei de ferrocarril vietnamita demanessin a les autoritats de Hanoi que prohibís als turistes fer-se fotos a les vies per evitar accidents.

No és la primera vegada que les autoritats tanquen aquest tram d’uns 300 metres en ple centre de la ciutat. Ja ho van fer a finals del 2019, poc abans de la pandèmia de coronavirus que va obligar Vietnam a tancar-se al turisme internacional durant gairebé dos anys.

La gradual tornada dels turistes des de principis d’aquest any va permetre que reobrís aquest tipus de negocis i que el lloc es tornés a convertir en paratge de moda per fer-se selfies.

El ferrocarril, construït durant la colonització francesa, passa molt a prop de cases i negocis en ciutats com Ho Chi Minh (antiga Saigon), Danang i Hanoi, però només a la capital vietnamita, on el tram és a la zona més turística, s’ha convertit en focus d’atracció dels viatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport