Societat

Queixes entre usuaris de Rodalies per afectacions a diverses línies per obres a la Sagrera

Els treballs duraran dotze setmanes

Els passatgers critiquen que els trajectes s’allarguen molt mentre que Renfe es mostra “satisfeta” del pla alternatiu

Les queixes, el malestar i el desconcert entre els usuaris de les línies de Rodalies R1, R2 Nord i R11 han estat la tònica general aquest matí en el primer dia laborable amb alteracions del servei per les obres de la nova estació barcelonina de la Sagrera, que es prolongaran durant dotze setmanes. En el cas de l’R1 són talls puntuals.

Els usuaris de Rodalies afectats per les obres de la Sagrera s’han queixat de que no havien rebut prou informació i que els seus trajectes s’allarguen 1 o 2 hores més de l’habitual a l’estació de Sant Andreu Comtal, on acaben i comencen els trajectes d’aquestes dues línies la R2Nord i R11 des d’aquest dilluns fins al 2 de desembre. L’estació ha hagut d’obrir les portes per assumir la riuada de gent que sortia mig desorientada i indignada. “Prefereixo pagar que l’abonament gratuït perquè he de matinar i continuo arribant tard”, ha explicat l’Alba, que venia de Girona.

De l’altra banda, la direcció de Rodalies s’ha mostrat “molt satisfeta del funcionament del pla alternatiu de transports”, que ha comportat replanificar més de 300 circulacions.

19% dels viatgers

Aquestes afectacions, incideixen en el 19% dels viatgers del sistema de Rodalies que utilitzen aquestes línies per desplaçar-se durant la setmana, la qual cosa suposa unes 70.000 persones.

En la primera “prova de foc” que viu el servei de Rodalies amb aquestes alteracions, molts dels usuaris s’han queixat aquest dilluns dels canvis que han de fer durant el trajecte per arribar al seu lloc de treball, utilitzant el metro o autobusos llançadora, la qual cosa els suposa un major temps de desplaçament i, com a conseqüència, haver d’aixecar-se abans.

Un altre dels aspectes que genera inquietud entre els usuaris és la validesa dels seus títols de transport, per la qual cosa els informadors que s’han disposat a les estacions més afectades, com Sant Andreu Comtal, han tingut un treball considerable per resoldre tots els dubtes.

Des d’avui i fins al 2 de desembre, la circulació de trens estarà interrompuda entre Passeig de Gràcia i Sant Andreu Comtal, i els trens de l’R2 Nord i l’R11 iniciaran i finalitzaran el seu recorregut en aquesta última estació.

Des del cap de setmana passat, la circulació ferroviària està interrompuda entre Passeig de Gràcia i Sant Andreu Comtal, i els trens de l’R2 Nord i l’R11 inicien i finalitzen el seu recorregut a Montcada i Reixac.

A causa d’aquestes obres, solament circulen els trens de la línia R2 des de l’aeroport fins a l’Estació de França i des de Montcada i Reixac fins a Maçanet, on es pot enllaçar amb la línia R4, entre Montcada i Reixac i Manresa.

Les alternatives durant aquest període seran el transbord a l’estació de Sant Andreu de la línia 1 del Metro, un autobús llançadora que unirà Sant Andreu Comtal amb Sagrera-Meridiana, mentre que els usuaris de Granollers Centre disposaran d’un autobús directe que també arribarà fins a Sagrera-Meridiana. Del 3 al 10 de desembre, els trens de l’R2 Nord i la R11 iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Montcada i Reixac.

En la línia R1 també hi haurà afectacions puntuals del 17 al 19 de setembre i els caps de setmana del 29 i 30 d’octubre i 12 i 13 de novembre, en els quals els trens d’aquest servei iniciaran i finalitzaran la seva ruta a Badalona.

Durant tot aquest període, el servei a l’aeroport es realitzarà amb origen o destinació Barcelona-Estació de França.

Resposta de Renfe

La directora de Rodalies de Catalunya de Renfe, Mayte Castillo, s’ha mostrat “molt satisfeta” del funcionament del pla alternatiu de transports que ha modificat 300 circulacions i ha canviat horaris de 700 maquinistes “per tal que tot funcionés com la seda, que és el que veiem avui”. Castillo ha assegurat que s’ha instal·lat una escala addicional per millorar l’evacuació de l’estació de Sant Andreu Comtal, que és molt antiga i ha evitat parlar d’aglomeracions, tot recordant que els trens poden portar un passatge de 700 o 800 persones.

“Està clar que hi ha gent, però la canalitzem de manera que no es produeixi cap situació difícil o compromesa”, ha afirmat. “Tot està funcionant de manera molt correcta”, ha reiterat.

L’Associació de Veïns de Sant Andreu ha criticat que “el que està passant pel que fa aglomeracions de gent a l’estació L1 del metro és un perill” perquè es produeix un tap a les màquines de venda de tiquets. En canvi, Castillo ha assegurat que el servei de metro “està funcionant molt bé i ha pogut absorbir el passatge”.

Incidència al metro

Aquest matí s’ha produït una altra incidència al metro ha complicat més la mobilitat des de Badalona a Barcelona. A banda de la incidència a l’R1, que passa per la ciutat, hi ha hagut un problema que ha provocat que no hi hagués servei entre Badalona Pompeu Fabra i Artigues Sant Adrià. TMB ha recomanat als usuaris que agafin la línia H10 del bus, que allarga el recorregut fins a Pompeu Fabra. El servei s’ha acabat restablint pels voltants de les 11h00.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona