Societat

Carla Simón proposa una ciutat més humana i acollidora en el pregó que obre les festes de la Mercè

La directora de la pel·lícula ‘Alcarràs’ ha inaugurat la festa major de Barcelona

Ada Colau convida a gaudir de la celebració “del retrobament” de manera descentralitzada

Admetent que havia escrit el pregó en un “jet-lag permanent” perquè ha estat mare recentment, la cineasta Carla Simón ha inaugurat les festes de la Mercè amb un pregó en el que ha apostat per una ciutat més plural, diversa, humana i acollidora.

La directora del film Alcarràs ha recordat la seva arribada a la ciutat amb 17 anys i com de l’angoixa inicial va passar a gaudir de les oportunitats que li oferia la ciutat. Posteriorment, ha vinculat el seu discurs al cinema i a la despoblació dels entorns rurals i a les dificultats dels que arriben a entorns tan hostils com l’urbà. Simón ha proposat diversos exercicis de ficció per posar els ciutadans a la pell dels nouvinguts i ha reclamat posteriorment als barcelonins que treballin per fer una ciutat més humana i acollidora.

Protestes a la plaça Sant Jaume

Coincidint amb el pregó al Saló de Cent, desenes de persones de diferents col·lectius han protestat a la plaça Sant Jaume de Barcelona aprofitant l’inici de les festes de la Mercè. Recuperant el costum prepandèmic de fer sentir les seves queixes, han coincidit davant l’ajuntament la Marea Pensionista, la Plataforma del Servei d’Atenció Domiciliària de Catalunya i el Moviment de Residències i SAD de Catalunya. Altres manifestants denunciaven problemes en la protecció del patrimoni amb cartells en els quals es llegia “Colau es carrega la història”.

El grup més nombrós, sorollós i cridaner exigia la promesa concessió de l’edifici de l’antiga escola Massana al barri del Raval al regidor de Ciutat Vella Jordi Rabassa, la careta del qual portaven posada la majoria d’ells. “Rabassa vés-te’n a casa” era el crit més escoltat.

A més, el sindicat Plataforma de Representació Obrera Unitària (PROU) amb armilles grogues denunciava la precarietat laboral dels treballadors d’una empresa que neteja per a l’Ajuntament de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona