gastronomia
Casa Montero a l'Ampolla
Ara a l'estiu, sobretot quan la calor s'intensifica, resulta una delícia menjar i gaudir de la nostra cuina mediterrània en una bona terrassa al costat del mar. Diversos restaurants de la Costa Daurada ofereixen les terrasses amb vistes. Sens dubte, una de les millors està situada al Club Nàutic de l'Ampolla i el restaurant s'anomena Casa Montero.
Els germans Montero, Jesús Lluís i Carme, pertanyen a una família de restauradors oriünda d'Albacete. Es pot ben dir que van néixer entre fogons i plats i, lògicament, fets grans en aquest ambient, van decidir ben aviat que volien continuar la tradició familiar de restauradors, conjugant la saviesa i el mestratge dels seus pares amb les noves tendències culinàries i aprofitant tots els fruits naturals que ofereixen el Delta de l'Ebre i el mar Mediterrani. L'any 1994 el seu pare va aconseguir l'arrendament del restaurant del Club Nàutic de l'Ampolla i des de llavors és Casa Montero. Més tard, el pare el va deixar als fills i ells continuen la tasca restauradora amb molt d'èxit, ja que, ara com ara, aquest establiment és considerat com un dels millors de la localitat.
Ofereixen una cuina de mercat i mediterrània, dins d'una línia molt marinera, que elabora el xef granadí Paco García, que va començar com a cuiner a la seva terra l'any 1989, fins que uns deu anys després va arribar a l'Ampolla i es va fer càrrec dels fogons del Club Nàutic. Casa Montero té una gran tradició amb els arrossos (de llagostins amb conill i caragols de terra, d'ànec del Delta amb verduretes de temporada, caldós de llobregant...), però té també altres especialitats en la seva oferta gastronòmica, com ara la broqueta d'ostra del Delta amb tonyina marinada; torrada d'anguila fumada; rap, llagostins i cloïsses amb romesco a l'estil de la casa; angules amb allada a l'estil del Delta (en temporada), llagostins de l'Ampolla, mousse de tres xocolates amb crema d'arròs o amb mousse de caputxino amb crema anglesa i canyella; menjar blanc amb canyella...
La casa també ofereix un menú per 20 euros i un menú de degustació per 35 euros. El celler, sota la cura d'en Jesús Lluís, té unes setanta referències de vins i caves. El vi de la casa és Sumarroca (Penedès), 10 euros.