Societat

Detenen un jove de BCN per estafar immigrants a través d'internet

Frau

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un jove acusat d'estafar immigrants, als quals oferia a través d'internet la venda d'un carnet de conduir, a canvi de 3.000 o 4.000 euros, si bé després de cobrar l'import mai lliurava el document.
Segons ha informat avui la Guàrdia Civil, el detingut és L.A.Q., de 29 anys i veí de Barcelona, que ha estat detingut com a presumpte autor de diversos delictes d'estafa, relacionats amb la falsa venda de permisos de conduir espanyols per a estrangers oferts a través d'internet.

Pel que sembla, el detingut es feia passar per un funcionari de Trànsit i oferia a la xarxa l'obtenció del permís de conduir als immigrants, sense més tràmit que el pagament d'entre 3.000 o 4.000 euros.

Quan la víctima de l'estafa mostrava el seu interès a adquirir el carnet, el detingut mantenia el contacte amb ell a través del correu electrònic o fins i tot a través del telèfon, amb l'objectiu de guanyar-se la seva confiança.

Posteriorment li demanava que ingressés en un compte bancari la quantitat demandada. Tot i això, després de rebre els diners, el suposat estafador mai entregava el permís.

Segons la Guàrdia Civil, el detingut es beneficiava que les víctimes no s'atrevien a denunciar el fet, ja que eren conscients que la seva pròpia conducta no era lícita.

Per aquest motiu, va haver de ser un reportatge d'un equip de periodistes d'investigació d'un programa de televisió que va alertar a la Guàrdia Civil de Tres Cantos, a Madrid, d'aquesta estafa, de manera que es va iniciar una investigació policial que va culminar ahir amb la detenció de L.A.Q.

De moment, la Guàrdia Civil ha pogut tenir coneixement de tres casos de persones estafades pel detingut, totes elles immigrants, encara que manté oberta la investigació perquè s'estima que la xifra d'afectats pot ser més elevada.





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.