Societat

Una comèdia de misteri per Sant Martirià

La producció teatral banyolina de la festa major és ‘Un mort a can Puig’, basada en l’obra d’un suposat John D. Gardener, dirigida per Andrea Portella

Com marca la tradició, l’obra teatral de producció local que s’estrenarà a la festa major de Banyoles d’aquest any serà una comèdia, aquest cop, amarada de misteri: Un mort a can Puig. El muntatge el dirigeix la banyolina Andrea Portella i l’interpreten Salvador Duran, Arnau Soler, Anna Puig, Jordi Angelats Peipetit, Jaume Vicens i Isabel Boix, vinculats a diverses companyies de la ciutat. El to divertit del projecte ja comença amb els crèdits: oficialment és una adaptació d’una obra d’un “reconegut dramaturg” anomenat John D. Gardener, de qui és impossible trobar informació. En la mateixa línia, el títol és una picada d’ullet a Can Puig, per més que en el guió la referència es dirigeix al mort en qüestió, de cognom Puig, i no pas al barri banyolí.

Ironies al marge, el regidor de Cultura, Miquel Cuenca, va presentar el nou muntatge com “una exaltació de banyolitat” i reflex de “la vitalitat teatral de Banyoles”, considerant que resulta una “bona mostra de l’escena teatral de Banyoles des de la directora, els actors i actrius, l’escenografia i la producció”.

LA FRASE

El públic tindrà un paper important per desvelar el que anirà passant a l’escenari
Andrea Portella
DIRECTORA

No n’hi ha prou amb set funcions

L’Ajuntament havia programat inicialment set funcions d’Un mort a can Puig, repartides entre el cap de setmana de Sant Martirià (22, 23 i 24 d’octubre) i el següent, però com que les entrades s’estan venent a molt bon ritme ( www.cultura.banyoles.cat ) ja han afegit una vuitena representació, que s’ha programat per al dia 30 a les 12 del migdia.

“És una comèdia de misteri que estem segurs que agradarà a totes les edats i on el públic també tindrà un paper important per desvelar el que anirà passant a l’escenari”, va avançar ahir la directora, Andrea Portella. També van apuntar les línies mestres de l’argument: l’Esteve Puig mor de manera misteriosa en la nit de la seva festa de compromís, un fet a partir del qual es genera una “desastrosa successió de catàstrofes; el caos envairà els personatges, les històries, les habitacions i, fins i tot, les parets de la seva mansió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona