Societat

Neix la nena que ajudarà a curar la seva germana malalta de leucèmia

Esther González, mare d'Erine Cabrera, una nena malalta de leucèmia, ha donat a llum a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, la seva segona filla, Izel, el cordó umbilical de la qual podrà ser utilitzat per a un trasplantament de cèl·lules a la seva germana amb la qual és "genèticament compatible".

El part d'Izel, "única" en llengua maia, ha anat bé, i tant la mare com la nena es troben perfectament ha explicat el pare, Christian Cabrera.

"Tot ha anat molt bé" ha dit el pare d'aquesta família que resideix a Manresa, qui ha explicat que la nena ha pesat 3,755 grams i que "és molt maca".
Cabrera ha informat que el cordó umbilical era "bastant gran" i que s'ha pogut recollir prou sang, "sang que són cèl·lules mare", ha afegit. "El Banc de Donants ja l'ha recollit i ara ha de tractar-se i analitzar-se" per iniciar el procés per al trasplantament. El trasplantament a Erine es produirà en un termini de mes i mig o dos mesos, a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

Esther González es va sotmetre, la primavera passada en una Clínica de Brussel·les, a un tractament de reproducció assistida després que el Ministeri de Sanitat rebutgés el seu cas.

L'objectiu era implantar en la mare, després d'una selecció genètica, embrions compatibles amb Erine perquè la nova filla pogués donar cèl·lules mare per intentar curar la greu malaltia que pateix la nena. La petita, que pateix una leucèmia mielomonocítica crònica juvenil, que només es dóna en el 2% de les leucèmies infantils, necessita un trasplantament de cèl·lules amb el 100% de compatibilitat.

Després de l'entrada en vigor a l'Estat espanyol de la llei de reproducció assistida, aquesta parella de Manresa, va presentar la documentació necessària a través de la delegació a Barcelona de l'Institut Valencià d'Infertilitat per poder rebre el tractament que els permetés tenir un fill. No obstant això, la comissió de reproducció assistida del Ministeri de Sanitat no els va incloure en els vuit primers casos acceptats. Després d'aquesta negativa, Esther i Christian van decidir fer el tractament a l'estranger, concretament a Brussel·les.

Els familiars i amics de la parella van iniciar al gener de l'any passat una campanya de recollida de diners per poder pagar el tractament que s'havia de dur a terme, iniciativa que va tenir gran èxit a la ciutat de Manresa i a tota la comarca del Bages.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona