Societat

L'acord entre Roca i els sindicats contempla la prejubilació de 125 treballadors

L'acord assolit entre Roca i els sindicats UGT i CCOO preveu la prejubilació, previsiblement aquest mes, de 125 treballadors, una vegada que el departament de Treball accepti l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat divendres 11 de juliol per l'empresa i que afecta a 398 treballadors de quatre centres d'Espanya.

Segons Roca, l'acord preveu que, de moment, es prejubilin aquests 125 treballadors i, a mesura que calgui, ho facin la resta amb les mateixes condicions que aquests primers treballadors.

Dels 125 treballadors, 70 són de la planta de Gavà (Baix Llobregat), 5 de les oficines de Barcelona, 43 del centre de treball d'Alcalá de Guadaira (Sevilla) i els altres 7 d'Alcalá de Henares (Madrid).

Segons UGT, el pla de jubilacions que s'aplica als treballadors d'entre els 55 i els 63 anys, preveu que l'empresa complementi fins el 85% del sou net de cada treballador afectat amb una actualització salarial anual del 2,5%. A més, l'acord garanteix el manteniment de les bases de cotització.

Roca va plantejar divendres passat un ERO en les seves plantes de Gavà, Barcelona, Alcalá de Guadaira i Alcalá de Henares pel descens de l'activitat del sector immobiliari, la disminució de les vendes i l'important excedent de productes acabats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.