Economia

Roca retalla la plantilla de Gavà en 21 treballadors

Els afectats per l'ERO temporal cobraran el subsidi de desocupació i un complement que assumirà l'empresa

El fabricant de productes de bany Roca Corporació ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afecta 21 treballadors de la seva planta de Gavà (Baix Llobregat) en ple procés d'expansió internacional.

Segons que han informat fonts de la companyia, la retallada de plantilla es va plantejar en un principi per a 48 treballadors, però les negociacions entre la direcció de Roca i els sindicats majoritaris, UGT i CCOO, han permès rebaixar aquesta xifra a 21. Els afectats per l'ERO temporal, majoritàriament treballadors amb molta antiguitat en l'empresa, cobraran el subsidi de desocupació i un complement que assumirà l'empresa, fins a assolir el 90% del sou.

El grup català ha invertit en els últims mesos uns 200 milions d'euros per finançar la seva expansió a Europa i Àsia a través de compres d'empreses en països com Rússia, Suïssa, Malàisia, Croàcia i Romania. Després de les últimes compres d'empreses a l'estranger, Roca Corporació ha anat traslladant part de les produccions de menys valor afegit a països amb una mà d'obra més barata que a Espanya. La firma es troba en ple procés de reinversió de la liquiditat que va obtenir fa dos anys per la venda de la divisió de radiadors.

L'última compra va ser anunciada al final del mes d'agost passat. Es tracta del grup rus Keramika, propietari de la marca de sanitaris Kantek, una de les principals línies de producte d'aquest país. Al mercat rus Roca hi és present des de fa més de deu anys, a través de les companyies Jika, Laufen i Roca.

El grup té societats a 27 països, entre ells Alemanya, Austràlia, la Xina, el Brasil, Rússia, Grècia, Malàisia, l'Índia, Polònia, el Marroc, Singapur i els Estats Units.

L'empresa catalana, que té una presència important als mercats de sanitaris, ceràmica i material de bany, va obtenir l'any 2006 un volum de negoci que va arribar a 1.634,56 milions d'euros.

L'empresa la presideix actualment Carlos de Gomar, dins d'un mecanisme d'alternança que s'aplica a Roca des de fa anys, i que farà que a partir del 2009 el màxim càrrec de representació recaigui sobre Javier Roca Hernández. Representen les dues famílies que controlen l'empresa, tot i que la gerència la du José Miguel Roca, que no té res a veure amb cap de les dues famílies fundadores.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona