Societat

estat espanyol

El Suprem confirma l’absolució de Rato i els altres 33 acusats per la sortida a borsa del cas Bankia

L’alt tribunal espanyol rebutja els recursos de dues acusacions contra la decisió adoptada fa més de dos anys per la sala penal de l’Audiencia Nacional

El Tribunal Suprem espanyol ha ratificat l’absolució dels 34 acusats en el judici per la sortida a borsa de Bankia, entre ells l’expresident de l’entitat i exvicepresident espanyol, Rodrigo Rato, i el també exministre del PP Ángel Acebes. La Fiscalia Anticorrupció va renunciar a recórrer contra la sentència i els jutges del Suprem han estudiat els recursos de l’Associació Espanyola d’Accionistes Minoritaris d’Empreses Cotitzades (Aemec) i de Bochner Espanya.

L’alt tribunal espanyol ha rebutjat aquests recursos presentats contra la decisió adoptada fa més de dos anys, el 29 de setembre de 2020 per la sala penal de l’Audiencia Nacional, que va considerar que la sortida a borsa de Bankia va comptar amb el beneplàcit de tots els supervisors –el Banc d’Espanya; la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV); el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i l’Autoritat Bancària Europea (EBA)–.

Els jutges consideren que el fullet facilitat als inversors contenia una “àmplia i segura” informació financera i no financera. I destacava a més que tant la decisió de sortir a borsa com fer-ho amb l’estructura de doble banc van ser resolucions “totalment contemplades pel banc d’Espanya”, que a través del seu Servei d’Inspecció “va supervisar i aprovar totes les passes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia