El vigatà Lluc Crusellas, distingit com el millor xocolater del món
El planeta culinari té a Catalunya un altre referent, després que el jove vigatà Lluc Crusellas va ser proclamat ahir el millor mestre xocolater del món, durant el saló de París de l’especialitat. Ajornat des del 2018 a causa de la covid, el títol bienal va coronar Crusellas, nascut fa 28 anys a Santa Eulàlia de Riuprimer, com el xocolater número u en l’actualitat davant dels altres 17 competidors, representants de quatre continents, i després de set proves d’alta exigència durant tres dies.
El cap pastisser d’El Carme de Vic, del grup Pa Vic, va anar sempre al capdavant de les proves buscant ser fidel al lema d’aquesta edició ciència+disseny+tecnologia. En l’apartat de crear un aparador original, va sorprendre amb l’estructura d’un elefant de més de dos metres, rodejat de xocolata, amb l’objectiu de donar un toc d’alerta pel canvi climàtic i que també va rebre el premi del públic. Crusellas va celebrar el títol amb el seu equip i la gent vinguda d’Osona, tot agraint, en català, que havia estat “un any increïble” preparant la competició i subratllant que s’havia aconseguit “entre tots”.