Societat

Lewandowski, Meloni i Feijóo ja tenen caganer

L’empresa gironina Caganer.com ha anunciat aquest dijous les novetats de les figuretes per aquest Nadal

El futbolista Robert Lewadowski, la primera ministra italiana Giorgia Meloni o el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ja tenen una figureta del caganer a la venda. L’empresa gironina Caganer.com ha anunciat aquest dijous les novetats de les figuretes per aquest Nadal, entre les quals també destaquen els cantants Lady Gaga o Harry Styles, el personatge Eleven de la sèrie ’Stranger Things’ o el presentador de televisió David Broncano. L’escultor de les figuretes, Marc Alós, ha recordat que aquest any ha estat molt “intens” a nivell polític pels relleus que hi ha hagut a diferents països. De fet, Alós ha assegurat que encara estan elaborant la rèplica del caganer de Rishi Sunak, el primer ministre del Regne Unit que va ser escollit fa poc.

L’empresa gironina Caganer.com ha estrenat una quarantena de figuretes noves per aquest Nadal que des d’avui mateix ja han posat a la venda a través de la pàgina web i de les botigues que té a Girona, Barcelona i Madrid. En la faceta política és on hi ha més novetats pels relleus que s’han produït en diversos països. Una d’elles és la flamant primera ministra italiana, Giorgia Meloni, que ja compta amb una figureta.

També es posen a la venda les rèpliques del caganer del canceller alemany Olaf Scholz i l’escultor de l’empresa, Marc Alòs, ha assegurat que està treballant en la figureta de Rishi Sunak, el primer ministre britànic que tan sols fa unes setmanes va ser escollit per substituir Liz Truss. Alòs ha assegurat que aquest canvi els ha arribat per sorpresa, però que ja veien una “inestabilitat política” i mai van arribar a fer la rèplica de Truss, a l’espera de veure si aguantava al capdavant de l’executiu britànic.

En el Regne Unit també hi haurà un altre canvi, en aquest cas el de la figureta de Carles III, que ara passa a ser de príncep a rei. Alòs ha recordat que el caganer de la reina Elisabet II tenia molta sortida i ara confien que el nou monarca britànic agafi el relleu. Si bé fins ara ja tenien la figureta com a príncep, ara li afegiran la corona de rei.

També serà el primer Nadal que visqui el caganer del primer ministre ucraïnès, Volodimir Zelensky. Malgrat tot, aquesta figura ja es va crear “fa mig any” aproximadament, quan va esclatar el conflicte armat entre Rússia i Ucraïna.

El nou fitxatge del Barça, Robert Lewandowski, també té un caganer, així com el davanter del Real Madrid, Karim Benzema. En aquest cas, Alòs ha inclòs la pilota d’or en la figureta que ja es pot comprar.

Lady Gaga, Harry Styles i Mozart

En l’àmbit cultural, l’empresa gironina també estrena les figuretes de l’artista nordamericana Lady Gaga i el cantant britànic Harry Styles. També s’afegeix a la col·lecció el músic colombià Camilo. A més, l’empresa també aposta per recuperar figures històriques i aquest any el públic podrà comprar la rèplica del compositor Wolfgang Amadeus Mozart.

En l’àmbit cultural, aquest Nadal també estrenen el caganer d’Eleven, de la ficció ’Stranger Things’ de Netflix. Per altra banda, el mag Gandalf d’El Senyor dels Anells’ i ’El Hobbit’ o el superheroi Flash també tindran figuretes. L’empresa empordanesa estrena el ninot de Michelin, Popeye o Vegeta de ’Bola de Drac’.

En l’àmbit d’oficis, Caganer.com estrena les escultures del lampista, les de director i directora d’orquestra i les de violinista i violoncel·lista. Per altra banda, els amants dels escacs podran comptar amb un taulell amb peces de caganer. Les escultures es podran comprar des de la pàgina web de l’empresa, a través de les parades en diferents mercats de Nadal i també a les botigues físiques que tenen a Girona, Barcelona i Madrid.

Caganer.com compta amb prop de 600 figures de caganers elaborades artesanalment, una a una. Els més venuts de la seva història continuen sent els de Barack Obama, Donald Trump, Carles Puigdemont i Leo Messi, a més del clàssic caganer amb barretina. Els caganers de Caganer.com tenen el distintiu oficial de Producte Artesà Qualificat (PAQ), que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona