Societat

L’incendi a la depuradora del Prat provoca l’abocament d’aigües sense tractar al Llobregat

La falta de subministrament elèctric per l’afectació d’un línia d’alta tensió afecta la qualitat de l’aigua a l’últim tram del riu i a les platges del voltant

Protecció Civil desactiva el pla d’emergències per risc químic

Un incendi a la depuradora del Prat de Llobregat, que es va iniciar aquest dimecres cap a tres quarts de deu de la nit, ha obligat a confinar la població al voltant de la instal·lació, a un perímetre de 500 metres, fins aquest dijous al matí, quan Protecció Civil ha anunciat que s’aixecava el confinament i ha passat el pla per risc químic de fase d’emergència a alerta. No hi ha hagut cap persona ferida i el foc ja està controlat. A quarts d’una d’aquest migdia, Protecció Civil ha desactivat el pla Paseqcat.

A tres quarts de deu de la nit, l’empresa va trucar al telèfon CAT112 per alertar d’un incendi al dipòsit de reactius de fangs. Protecció Civil va activar el pla especial d’emergències per risc químic a Catalunya Plaseqcat en fase d’emergència, un cop que els Bombers de la Generalitat van informar que en la zona de l’incendi s’emmagatzemaven productes químics que podien ser potencialment perillosos i que calia establir un perímetre de confinament de 500 metres al voltant de la indústria.

L’incendi s’ha donat per estabilitzat a les 01.37 hores i per controlat a quarts de vuit del matí. Una dotzena de dotacions dels Bombers han continuat treballant fins a les 11h a la depuradora del Prat, inundant d’escuma la zona afectada per l’incendi per evitar revifalles. Segons han informat, ja han segellat amb escuma la zona afectada per l’incendi. Durant el matí, també han revisat les instal·lacions de l’empresa per confirmar que no hi hagi punts calents.Un cop han donat l’incendi per extingit, els bombers han retornat al seu respectius parcs.

A causa de l’incendi, la depuradora s’ha quedat sense subministrament elèctric, ja que el foc ha afectat una línia d’alimentació d’alta tensió. Per aquest motiu les aigües no es poden tractar i s’aboquen directament per un sobreeixidor cap al riu Llobregat, en una zona molt propera a la desembocadura. Protecció Civil ha alertat que l’Agència Catalana de l’Aigua ha informat de possibles afectacions en la qualitat de l’aigua “per abocaments” al darrer tram del Llobregat i platges del Prat de Llobregat. L’abocament d’aigües brutes no ha afectat l’aigua de boca,



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva