Societat

Psicòlegs les 24 hores per a víctimes de violència sexual

Igualtat crea un servei que ajudarà les dones amb atenció psicològica i jurídica per abordar les crisis

La Generalitat invertirà 40 milions en un model de prevenció i reparació de les violències

Igualtat i Feminismes ha posat en marxa un model d’abordatge de les violències sexuals en què invertirà 40 milions d’euros fins al 2025 per crear “un canvi radical del paradigma d’intervenció”, segons va afirmar ahir la consellera del departament, Tània Verge. El model planteja 89 accions basades en la prevenció i la reparació de les violències que vol deixar clar que aquestes constitueixen una violació dels drets humans de les dones. “Ja n’hi ha prou d’aquesta forma de violència masclista tan prevalent, invisibilitzada i naturalitzada”, va exigir Verge.

De manera imminent s’ampliaran els serveis que ofereix el telèfon 900 900 120, que des del 2021 proporciona informació les 24 hores del dia i que ara inclourà atenció directa a càrrec de psicòlegs i psicòlogues especialitzats. Segons la situació viscuda per la dona se li podrà facilitar un primer assessorament jurídic. A més, a través d’aquest telèfon es podran programar visites als serveis d’atenció i recuperació integral per a les dones en situació de violència masclista. A finals del 2023 aquesta xarxa d’atenció i recuperació s’ampliarà amb cinc nous serveis d’informació especialitzada (SIE), que se sumaran als 17 actuals. Cada SIE incorporarà un nou psicòleg o psicòloga i s’ampliarà el servei amb equips professionals itinerants, que acostaran el servei a poblacions properes. Tot plegat per donar un millor acompanyament a les dones que han rebut agressions recents o passades. Igualtat i Feminismes pretén també que millori la coordinació entre els diferents departaments de la Generalitat.

Verge es va referir a la rebaixa de penes a agressors sexuals en aplicació de la nova llei del “sí és sí” tot criticant que els jutges puguin fer “interpretacions esbiaixades i sense perspectiva de gènere”. La ministra d’Igualtat, Irene Montero, va culpar ahir els jutges de la rebaixa de les condemnes i va defensar que el problema “no és a la llei”, sinó “en el masclisme” i la falta de formació en igualtat. El CGPJ va respondre que els jutges estan aplicant la llei “de manera estricta” i que ja van alertar de la repercussió en la rebaixa de les penes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona