Societat

La portaveu Rodríguez mira de calmar la polèmica amb Montero

Rodríguez i Iceta mostren respecte pels jutges tot i la rebaixa de penes als condemnats per agressions masclistes

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha rebatut les manifestacions de les ministres de Podem i ha expressat el “respecte” del seu govern per la tasca dels jutges. Amb tot, ha negat que la polèmica pel degoteig de resolucions judicials que rebaixen condemnes a agressors sexuals en aplicació de la Llei del ’només sí és sí’ hagin obert una nova fissura a l’executiu de coalició. En un esmorzar informatiu a Madrid, ha demanat al Poder Judicial i a la Fiscalia que “unifiquin doctrina” sobre la norma “respectant l’esperit de la norma”, que no és altre, ha dit, que “protegir les dones davant els abusos i les agressions sexuals, i condemnar l’agressor”.

Rodríguez ha intentat rebaixar la tensió després d’una jornada en què les ministres d’Igualtat i de Drets Socials, Irene Montero i Ione Belarra van carregar contra els jutges acusant-los de “masclistes”, i on la ministra de Defensa, Margarita Robles, va fer tot el contrari en unes manifestacions on donava suport als magistrats. Paral·lelament, el CGPJ va fer públic un comunicat on rebutjava els “atacs intolerables” de les ministres de Podem.La portaveu ha volgut expressar en primer terme el “respecte absolut” del seu govern “a tots els jutges i jutgesses en la seva tasca”, perquè “és molt important que no oblidem mai la separació de poders”. “Els jutges són els que interpreten la llei i cal mantenir sempre el respecte absolut a la seva acció”, ha dit.

També el ministre de Cultura va voler remarcar ahir el respecte “escrupolós a les decisions judicials”. Iceta considera que “encara que hi hagi decisions judicials que no ens agradin, hi ha gent a qui no li agraden les decisions del govern o lleis” i cal respectar-ho tot. “En això consisteix la separació de poders”, va reblar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella