Societat

opinió

Un objectiu comú

Les violències masclistes les trobem en tots els àmbits de la societat

una de cada tres dones ha patit violència física, psíquica o sexual. Un 71% de les víctimes del tràfic de persones al món són dones i nenes. Tres de cada quatre són utilitzades per a l’explotació sexual. Darrere de totes aquestes dades persisteix una realitat esgarrifant que hem d’afrontar. Des que soc alcaldessa, el 25 de novembre és un dia més difícil que altres anys. Estar al capdavant de l’Ajuntament suposa que tingui coneixença de realitats que abans desconeixia. Realitats molt dures, que s’amaguen darrere de tota mena de famílies. Com a alcaldessa, però sobretot com a dona, em sento amb la responsabilitat de fer tot el que estigui a les meves mans per posar fi als actes discriminatoris contra les dones.

Les violències masclistes les trobem en tots els àmbits de la nostra societat, fins i tot on no les veiem, de portes endins. És una realitat que no podem ignorar, el patriarcat és una xacra que té els tentacles molt arrelats, una xacra que hem de combatre, i ho hem de fer juntes.

Durant el confinament rebia trucades constantment de situacions complicades, i havia de posar-hi solució. Moltes de dones que havien de compartir sostre les 24 hores del dia amb el seu agressor. Va ser molt difícil escoltar aquests testimonis, i vam posar tots els recursos possibles per a posar-hi fi.

I cal que visibilitzem aquestes violències per posar-hi solució, perquè, tot i que siguin les menys visibles, són una realitat que hem de combatre.

Cal que creem aliances entre dones, que ens donem suport i que ens acompanyem. Però també hem d’anar de costat amb els homes, dels nostres amics, germans, pares i coneguts. És responsabilitat de tots i totes sumar esforços per combatre el patriarcat, perquè homes i dones junts, amb un mateix objectiu, podem amb tot.

Si ens donem suport, remem en la mateixa direcció i lluitem junts, construirem una societat més justa i millor per a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA