Societat

L’Audiència acorda retornar 201.174 euros a Urdangarin i la infanta Cristina

La parella i l’exsoci del primer, Diego Torres, van pagar de més en concepte de responsabilitat civil pel cas Nóos

Els hi corresponen 132.695, 68.479 i 32.112 euros, respectivament

La secció primera de l’Audiència de Palma ha acordat retornar 201.174 euros a Iñaki Urdangarin i a la infanta Cristina de Borbó per haver pagat de més per la seva  responsabilitat civil en el marc de la sentència del cas Nóos.

El lletrat de l’Administració de Justícia ha notificat una diligència d’ordenació en la qual assenyala que els diners en excés s’ha d’imputar a Urdangarin, a la infanta Cristina i a l’exsoci Diego Torres, a qui els corresponen 132.695, 68.479 i 32.112 euros, respectivament, segons han avançat Última Hora i El Mundo.

Les quantitats que s’han de reintegrar corresponen a uns diners que va cobrar de més l’administració balear, del total que li corresponia com a víctima, i l’import de la qual, ja reconegut i consignat pel govern autonòmic, ha de ser retornat a Urdangarin, Torres i la infanta Cristina.

El govern balear va rebre 852.287 euros en total, la meitat abonats per Urdangarin i la infanta Cristina, i l’altra per l’expresident del govern balear Jaume Matas i l’exsoci d’Urdangarin Diego Torres. L’executiu autonòmic havia de rebre 619.000 euros pels delictes de malversació i frau, tal com va fixar l’Audiència de Palma i el Tribunal Suprem en les seves sentències.

Urdangarin va fer dos pagaments de 233.000 euros el 2017 i, un d’ells es va anotar erròniament a Matas, el qual va pagar el 2018 els 201.175 euros que li corresponien pel cas Nóos. Faltava Diego Torres, que va liquidar el seu compte al febrer de 2019 en pagar altres 233.287 euros, de manera que sobra l’equivalent a aquesta última quantitat.

L’advocat de l’antic duc de Palma va sostenir que els diners li corresponien a ell i que la infanta no havia de percebre cap quantitat, en ser responsable a títol lucratiu, mentre que la representació de la senyora Cristina va registrar un escrit en el qual demanava la devolució dels diners al seu compte.

El lletrat de l’Administració de Justícia de l’Audiència de Palma, després de detectar el desquadrament en l’execució de la sentència, va iniciar els tràmits per demanar aquests diners restants al govern i repartir-los entre els encausats.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona