Societat

El batec del territori impulsa La Marató de TV3

Les activitats esportives de caire popular mobilitzen bona part de la participació social

A Girona, l’acte central és la marató que organitzen l’Ajuntament, el Club Atletisme Girona i els bombers

També hi haurà tallers per a la mainada a càrrec dels bombers

La participació social en els milers d’activitats solidàries que s’organitzen arreu del país són el cor i alhora l’èxit de La Marató de TV3, que en aquesta 31a edició està dedicada a la salut cardiovascular. Després de dos anys molt marcats per les limitacions de la pandèmia, les entitats i col·lectius de les comarques gironines s’hi bolquen de nou per sumar fons. Són clàssiques les caminades i els esmorzars i dinars populars, així com les quines i rifes solidàries i, coincidint que La Marató de TV3 es du a terme una setmana abans de Nadal, bona part de la programació nadalenca que organitzen els ajuntaments hi dona suport. Destaquen, però, les activitats esportives i, en el cas de la ciutat de Girona, la 16a Marató, que organitzen de manera conjunta l’Ajuntament, el Club Atletisme Girona i els Bombers de la Generalitat. Com en els últims anys, atletes del Club Atletisme Girona faran 37 voltes a un circuit urbà per completar el recorregut d’una marató (42,195 quilòmetres), acompanyats per un binomi de bombers totalment equipats amb l’equip d’intervenció en modalitat de relleus. La finalitat de l’activitat és que la gent s’hi apunti en algun tram del recorregut i pugui acompanyar els atletes fent almenys una volta del total, ja sigui corrent o caminant.

L’epicentre de la marató serà la cruïlla del carrer de Santa Clara amb el carrer Nou. El tret de sortida és a les nou del matí des del carrer de Santa Clara (a l’altura del pont de Pedra). El circuit urbà que es recorrerà passarà pel carrer Nou, la Gran Via de Jaume I, l’avinguda de Ramon Folch, la plaça de la Independència i, novament, el carrer de Santa Clara, on es preveu que els atletes arribin al voltant de les 13.15 h. Tothom qui hi vulgui participar podrà recollir el dorsal i fer el donatiu en una carpa instal·lada al punt de sortida de la cursa i que funcionarà durant tot el matí. A més, el cos de bombers farà tallers per a la mainada.

El 2006 es va celebrar la primera edició de la marató per a La Marató de TV3 al parc Central de Girona. L’any 2010, el cos de bombers de Girona va entrar a formar part del projecte. L’any següent es van incorporar a la proposta solidària bombers de tota la Regió d’Emergències de Girona.

Garrotxa

Ball de la Faràndula d’Olot al Firal Petit i marató de sardanes

La penya carnavalesca Els Marrinxos ha organitzat el Ball de la Faràndula d’Olot en benefici de La Marató de TV3. Diverses figures de la faràndula olotina es concentraran a partir de les onze del matí per fer una cercavila solidària pels carrers d’Olot, amb sortida i arribada al Firal Petit, on hi haurà una urna per dipositar les donacions, així com durant el recorregut de la cercavila. També a Olot i aquest matí, a la Sala Torín, a partir de dos quarts d’onze, se celebrarà una marató de sardanes organitzada per l’Agrupació Sardanista Cultural i Recreativa de la Garrotxa. Hi participen la Cobla Montgrins i la Principal de la Bisbal. També hi haurà una actuació dels Bastoners d’Olot, i la coral Joliu de Santa Pau hi cantarà a partir de les cinc de la tarda. La marató sardanística s’allargarà fins a dos quarts de sis amb la cobla Sol de Banyuls. L’associació Gastant Keks , que fa activitats d’orientació, ha preparat per aquest matí una cursa en format microesprint per la plaça del Puig del Roser d’Olot d’onze a dotze del migdia. Recorrerà les zones del Torín, els jutjats i el Firalet i inclourà un laberint situat dins de la plaça de Braus. La inscripció val cinc euros. Ahir al matí, el Club Ciclista Olot va fer una cronoescalada ciclista solidària a l’àrea recreativa de Xenacs, a cinc quilòmetres de les Preses. Una cronoescalada consisteix a pujar tan de pressa com sigui possible fins a un punt concret. L’Escola Municipal de Música de Besalú organitza aquest matí a partir de les onze una cantada de nadales i timbalers pel nucli antic de la població. Diumenge passat, Besalú Cross va col·laborar amb La Marató amb la setena cursa infantil solidària.

Gironès

Activitats a la zona esportiva del Pla i a les Guixeres de Salt

El programa d’activitats a Salt es concentra a partir de les nou del matí a la zona esportiva del Pla i a les Guixeres, on hi haurà un equip d’uns 50 voluntaris. Hi tindran lloc partits i entrenaments de diverses modalitats esportives com ara bàsquet, futbol femení, gimnàstica rítmica i pàdel. Caminada popular i marxa nòrdica a partir de les deu del matí i, entre altres activitats esportives, hi haurà una exhibició del Club Patinatge Salt. Com a novetat, aquest any s’organitza un concert de Nadal, a càrrec de la Black Music Big Band, a les 18 h al Canal. A Cassà de la Selva, per la seva banda, aprofiten la quarta edició de la festa nadalenca Fum, fum, fum per afegir-se a la iniciativa. L’entitat Gicor vendrà butlletes per al sorteig de ponsèties. A Llagostera, el Roda Club Esportiu organitza aquest matí un esmorzar al puig de les Cadiretes, amb un tiquet de 12 euros, on muntaran el pessebre. A Vilablareix, entre altres activitats, també munten un dinar popular, al preu de 15 euros, al casal de la gent gran.

El club Quart de Volta ha organitzat una botifarrada solidària i jocs d’orientació de caire familiar a partir de dos quarts de deu del matí. A Sant Gregori, ahir van organitzar un torneig d’escacs a la Pineda i, avui, una caminada als ponts de Cartellà.

Pla de l’Estany

Mil voltes a l’estany de Banyoles en un matí

A Banyoles s’han marcat com a repte acumular mil voltes a l’estany, a peu o en bicicleta. Per col·laborar amb la iniciativa, cal comprar un dorsal als establiments que s’hi han adherit o bé avui mateix. L’horari per cobrir els sis quilòmetres i escaig del perímetre de l’estany s’ha establert des de les nou del matí fins a les dues del migdia. Hi haurà activitats esportives dirigides i inclusives entre els Banys Vells i el Club Natació Banyoles organitzades per l’Institut Pere Alsius, el Gimnàs Triops i la Fundació Estany.

Selva

Llibres que curen a la biblioteca de Blanes

La iniciativa Llibres que curen, de la biblioteca comarcal de Blanes, posa a la venda llibres de donacions que són fora de catàleg i es poden comprar per un euro. És la novena edició. Entre les activitats previstes per avui, hi destaca la subhasta de quadres del concurs de pintura ràpida i d’aportacions d’artistes locals que es farà a partir de les deu del matí a la plaça U d’Octubre de Caldes de Malavella. I a Lloret de Mar, el CE Lloret Aigües Obertes organitza avui a les deu una nedada solidària entre la platja de Fenals i la platja Gran.

Ripollès

Caminades i exhibició de gimnàstica artística

Camprodon i Campdevànol han organitzat avui al matí diverses caminades populars que acabaran amb una xefla i amb una cantada de nadales. A Camprodon, la sortida és a torre Cavallera i, a Campdevànol, la sortida que proposa el grup excursionista es pot fer a peu o amb BTT. A Ripoll, l’escola de gimnàstica artística va organitzar ahir al migdia una exhibició amb un centenar de gimnastes de l’entitat. D’altra banda, a Sant Joan de les Abadesses s’ha organitzat per avui una cursa escolar per a infants de 4 a 12 anys.

Alt Empordà

Tallers de reanimació cardiopulmonar al Port de la Selva

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Port de la Selva durà a terme avui a les onze del matí a l’Espai Port, al moll d’en Balleu, una sessió pràctica de reanimació cardiopulmonar (RCP). A més, els voluntaris ensenyaran com s’utilitza un desfibril·lador (DEA). L’objectiu de la sessió és aprendre, de manera molt senzilla, com hem d’actuar en els primers moments d’una aturada cardiorespiratòria. A Figueres, l’Associació de Veïns del Barri de l’Eixample organitza avui, a partir de les deu del matí, una ballada de diferents estils a la plaça de la Música. Hi haurà dansa moderna amb l’escola La Blue i dansa espanyola clàssica amb l’escola de dansa Gabriela Martín. El Foment de la Sardana hi participa amb una ballada de sardanes. El Club de Patinatge Artístic de l’Escala destinarà la recaptació del seu festival de Nadal, que se celebra avui a les 18 h al pavelló municipal, a La Marató.

Baix Empordà

Manicures a Palamós i pedalar al ritme de Di-Versiones

Una de les activitats prèvies a favor de La Marató és la que van dur a terme els estudiants del programa de formació i inserció i del pla de transició al treball de Palamós. Van ubicar un punt davant del mercat municipal per fer manicures. El Club Esportiu CT de la Bisbal d’Empordà organitza aquest matí una jornada solidària, esportiva i divertida. S’organitzen diverses activitats esportives com ara classes magistrals de Zumba (10 h) i spinning (11 h i 12 h). El club romandrà obert també per al públic que vulgui assistir a l’esdeveniment, sense ser necessari fer l’activitat física. L’activitat de spinning anirà acompanyada al ritme de la música de l’orquestra Di-Versiones, amb l’amenització d’Albert Fort, membre del grup. A l’església de Sant Pere de Pals, a les 12 h, hi haurà un concert a càrrec de la Coral Nit de Juny de Palafrugell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Vaga a Nestlé Girona pel desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu

girona

Obres a la recepció i el magatzem de la Policia Municipal

SABADELL
societat

El CE Sabadell i l’EFB Ripollet investiguen una batussa d’adults en un partit de prebenjamins

SABADELL
societat

Les Jornades Gironines en Esclerosi Múltiple arriben a la quinzena edició

girona
AMPOSTA

L’alcalde diu que no paguen la brossa perquè el consell comarcal no n’aprova els preus

AMPOSTA
urbanisme

Concurs d’arquitectura internacional per als pavellons de Montjuïc

barcelona

Els vehicles forans ja han de pagar per aparcar a Gavà Mar

Gavà
BARCELONA

L’Institut de formació empresarial tindrà 840 alumnes

BARCELONA
societat

Treballadors del Consorci Sant Gregori reclamen l’equiparació salarial

girona