Societat

ESTATS UNITS

El transit aeri es reprèn gradualment als EUA després de patir problemes informàtics

L’avaria era al Sistema de Notificació de Missions Aèries que proporciona informació de seguretat a les tripulacions dels vols

Tot i que no hi ha proves d’un ciberatac, s’ha obert una investigació

Hi ha més de 8.600 vols amb retard al país

L’Administració Federal d’Aviació dels Estats Units (FAA, per les sigles en anglès) ha donat aquest dimecres llum verda a les sortides dels vols domèstics que prèviament havia ordenat suspendre per un problema informàtic.

En un missatge a Twitter, la FAA ha indicat que “les operacions normals de trànsit aeri s’estan reprenent gradualment als EUA després d’una avaria nocturna del Sistema de Notificació de Missions Aèries que proporciona informació de seguretat a les tripulacions dels vols”.

Ha afegit que continua investigant la causa del problema inicial.

Tot i aquest anunci el nombre de retards ha augmentat i, segons el seguidor de vols Flightaware, ja hi ha 8.609 vols demorats al país.

A primera hora d’aquest matí, la FAA ha ordenat que s’ajornessin totes les sortides de vols domèstics als EUA fins a les nou del matí hora de l’est del país (les tres de la tarda hora catalana) a causa d’una avaria al sistema de notificació de Missions Àrees.

Aquest sistema és un procediment que proporciona informació essencial per al personal relacionat amb les operacions de vol i adverteix en temps real sobre un estat anormal al sistema aeroespacial nord-americà.

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha estat informat pel secretari de Transport, Pete Buttigieg, de l’avaria al sistema de control de l’espai aeri, ha informat la portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, en una piulada.

“No hi ha cap prova d’un ciberatac en aquest moment”, ha indicat Jean-Pierre, que ha afegit que Biden ha ordenat una investigació completa per esbrinar-ne les causes.

Posteriorment, durant la seva roda de premsa diària, Jean-Pierre ha afirmat que la seguretat dels nord-americans és la “màxima prioritat” per al president Biden, el Departament de Transports i l’Administració la FAA.

EUA havia patit una situació de caos aeri fa dues setmanes, si bé llavors es va deure al pas de la tempesta hivernal ‘Elliot’, que va provocar milers de cancel·lacions de vols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia