Societat

Detenen dos germans relacionats amb la mort d'un home a trets a Cornellà l'any passat

Els Mossos d'Esquadra han detingut Pedro S. G., i el seu germà Antonio, a Catral (Alacant), relacionats amb la mort de Roberto R. T. l'abril de l'any passat a la sortida d'un bar de Cornellà de Llobregat. Pedro S. G. està acusat de ser l'autor material dels trets que van causar la mort a la víctima.
La investigació policial va començar el 4 de maig de l'any passat i durant el 2007 es van detenir dues persones relacionades amb els fets. L'operació s'ha tancat aquesta setmana amb la detenció d'aquestes dues persones més. Es dóna el cas que els detinguts són germans. Tots dos van passar aquest dissabte a disposició judicial, Pedro acusat d'homicidi i Antonio d'un delicte de lesions. El primer va ingressar a la presó i el segon va quedar en llibertat amb càrrecs.

L'homicidi va tenir lloc a l'exterior d'un bar de Cornellà de Llobregat, quan la víctima intentava fugir i un home amb qui havia discutit el va disparar a l'alçada del número 50 del passeig dels Ferrocarrils Catalans. Un germà de l'agressor, Juan, l'esperonava perquè continués disparant. Tots dos van fugir en cotxe en direcció a l'Hospitalet de Llobregat.

La investigació va permetre als agents esbrinar que a la víctima també l'havien ferit amb una arma blanca 15 dies abans a l'interior del mateix bar. Una primera agressió que no havia estat denunciada en el seu moment però que els mossos van aconseguir relacionar amb dos germans dels anteriors sospitosos, Antonio i Francisco.

Francisco i Juan van ser detinguts el 6 d'agost de 2007, el primer en una intervenció dels mossos i el segon, després de presentar-se voluntàriament davant del Jutjat de Cornellà que portava el cas de l'homicidi. El primer va quedar en llibertat amb càrrecs i el segon va ingressar a la presó. Sobre els altres dos germans, Pedro i Antonio, es va decretar una ordre judicial de recerca i captura.

Complexa investigació
Després d'una complexa investigació que ha durat més de deu mesos, els mossos van ubicar els dos fugitius en dos pisos diferents de Catral, a Alacant. Després de demanar la col·laboració de la Guàrdia Civil, el 27 de febrer es va detenir en aquest municipi Pedro, a dos quarts de sis de la tarda, i dues hores després, el seu germà Antonio.

L'escorcoll posterior al domicili on s'amagava l'acusat de l'homicidi ha permès deduir que Pedro S. G. estava intentant confeccionar un nou DNI amb una identitat falsa.

Tots dos van passar aquest dissabte a disposició judicial, Pedro acusat d'homicidi i Antonio d'un delicte de lesions. El primer va ingressar a la presó i el segon va quedar en llibertat amb càrrecs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.