Societat

Els Bombers realitzen una quinzena de sortides pel vent a les comarques gironines

A Palamós han hagut d’intervenir per retirar dues planxes metàl·liques del sostre

El cos d’emergències ha actuat aquest diumenge en cinc rescats de muntanya

Els Bombers han atès aquest diumenge una quinzena d’avisos a la Regió d’Emergències de Girona relacionats amb l’episodi de vent de tramuntana, que continua bufant amb força a l’Empordà i als cims del Pirineu. La majoria de serveis han estat per retirar branques o arbres caiguts o elements de façanes que amenaçaven de caure al carrer.

A Palamós (Baix Empordà) els efectius han intervingut per retirar dues planxes metàl·liques del sostre d’una casa de dues plantes que s’havien desprès pel fort vent, segons ha informat el cos d’emergències de la Generalitat.

Les ratxes de tramuntana han fregat per tercer dia consecutiu els 80 km/h en nombroses poblacions com Figueres, Verges, Navata, Borrassà, la Bisbal d’Empordà i Sant Pere Pescador, segons dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic.

La ratxa màxima de vent d’aquest diumenge a la zona s’ha tornat a registrar a la muntanya de Portbou: 139,3 Km/h, seguida de Das (Cerdanya), de 105,5 Km/h, i del pantà de Darnius-Boadella, amb 103,7 Km/h.

Cinc rescats a la muntanya

Els Bombers han efectuat aquest diumenge matí cinc serveis de rescat a la muntanya.

Cap a un quart d’onze el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) de Valls i una dotació terrestre més han extret un home i el seu gos que havien quedat atrapats a prop de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, a Mont-roig del Camp.

Els GRAE de Valls han intervingut també en el rescat d’un excursionista que s’ha accidentat mentre feia una travessa pel Tossal de la Baltasana, a Prades. Els Bombers l’han traslladat a l’hospital Sant Joan de Reus per una lesió a l’espatlla. Els efectius han tingut el suport d’un helicòpter i dos vehicles.

Al voltant de dos quarts d’una els GRAE de Valls, un helicòpter i dues unitats terrestres dels Bombers han treballat en el rescat d’un home que s’ha accidentat quan feia la via ferrata del Tossal de les Venes, a Montblanc.

Pocs minuts abans de la una el cos d’emergències ha evacuat un excursionista que ha patit una indisposició quan feia senderisme per Can Massana, al Bruc. El SEM l’ha traslladat fins a un centre sanitari.-

Una altra excursionista ha patit un accident poc abans de les dues de la tarda, quan ha caigut al Coll de Baix, a Mura. Ha resultat ferida al peu i ha estat evacuada en un helicòpter fins a l’ambulància que l’ha transferit a l’hospital, en una actuació conjunta dels Bombers i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat