Societat

La neu deixa petits gruixos a Sant Hilari Sacalm

La nevada també enfarina els Límits, a la Jonquera, i deixa caure algunes volves a Begur

Sant Hilari Sacalm s’ha despertat enfarinada per la neu i al migdia ja hi ha començat a nevar amb força. Alguns carrers presentaven cap a la una del migdia alguns centímetres acumulats i a les places molts s’hi ha acostat per fer-hi fotos. Els més petits han aprofitat els petits gruixos per jugar a llençar-se neu. No és l’únic punt de les comarques gironines on la neu ha fet acte de presència aquest dimarts. Aquest migdia també ha arribat a la zona del Límits, a la Jonquera (Alt Empordà) i a primera hora del matí, s’han pogut veure algunes volves a municipis costaners com Begur (Baix Empordà) i enfarinades al Ripollès.

Mòbils per immortalitzar la primera nevada de l’any a Sant Hilari Sacalm. La neu ha fet acte de presència des de bon matí en aquest municipi de la Selva, a uns 800 metres, on ha deixat algunes enfarinades, però hi ha tornat amb força cap al migdia i a la una, ja hi havia deixat petits gruixos. Els suficients perquè molts curiosos s’hagin acostat a parcs i places per fer-hi fotos i jugar amb la neu.

Els més petits han aprofitat per fer pilotes de neu i llençar-les. D’altres, per prendre imatges i gravar-ho per a la posteritat. És el cas de Lídia Matamoros, que després de tornar del centre on estudia per risc que tallessin les carreteres, ha tornat al poble i s’ha acostat al centre amb una imatge per fer-s’hi fotos.

“Fa un parell d’any ja va nevar bastant fort però, tot i que a mi la neu no m’agrada gaire, és molt bonic de veure i viure aquí és un luxe perquè hi ha gent que no ha vist mai la neu”, explica. Segons Protecció Civil, a les dues del migdia a Sant Hilari s’hi havia acumulat 1 centímetre de neu i a Espinelves, 2 centímetres.

Al llarg del matí, també ha nevat al Ripollès on municipis com Ripoll o Sant Joan de les Abadesses han quedat emblanquinats. També s’han pogut veure algunes volves a tocar de mar, a Begur, i al migdia ha fet acte de presència a tocar de la Jonquera, als Límits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC