Societat

Albert Bramon es compromet a parlar amb la Sareb

El subdelegat del govern espanyol va rebre ahir els veïns de Sant Julià de Ramis amenaçats per un desnonament

Albert Bramon, subdelegat del govern espanyol a les comarques de Girona, va comprometre’s a parlar directament amb la Sareb per tractar el cas de les dotze famílies que el dia 8 de febrer podrien ser desnonades dels seus habitatges a Sant Julià de Ramis. Bramon va adquirir aquest compromís, juntament amb el de fer d’interlocutor amb el seu partit (PSC-PSOE), en una reunió que ahir va mantenir a la subdelegació amb Marc Puigtió, alcalde de Sant Julià de Ramis; Marta Afuera, portaveu de la PAH Girona-Salt, i dos representants dels veïns afectats.

Segons va explicar Puigtió, els veïns van poder exposar a Bramon la situació amb què es troben per intentar que el desnonament de la Sareb, que és una societat majoritàriament de propietat pública, no tiri endavant. Bramon també es va comprometre a parlar amb el seu partit perquè demà els veïns afectats, acompanyats de Puigtió i d’Afuera, pugin reunir-se amb representants socialistes a Madrid. En aquest mateix viatge esperen reunir-se amb altres grups polítics del Congrés dels Diputats. De moment ja s’ha confirmat que també seran rebuts per ERC. “Esperem poder parlar amb altres grups”, va explicar Puigtió, que també confia que podran veure’s amb la ministra d’Habitatge, Raquel Sánchez. A la tarda, la mateixa delegació es reunirà amb Javier Torres, president de la Sareb. De fet, Puigtió tindrà aquest migdia una reunió telemàtica amb la Sareb per exposar la situació dels veïns.

El bloc afectat de Sant Julià de Ramis, situat al carrer Pau Casals, va ser adquirit el 2018 per la Sareb perquè el seu promotor no podia pagar la hipoteca. Els inquilins van continuar pagant el lloguer a l’antic propietari fins que el juny del 2019 van assabentar-se que la Sareb havia adquirit els habitatges. Aconsellats per un advocat, els veïns van deixar de pagar el lloguer fins que es fes efectiu un nou contracte. Les negociacions amb la Sareb per acordar uns nous lloguers, però, no van tenir èxit i els veïns que queden en el bloc van rebre l’octubre passat l’ordre de desnonament, que s’ha de fer efectiu el 8 de febrer com a molt tard. En el bloc, que té una trentena d’habitatges, hi continuen vivint dotze famílies, totes econòmicament vulnerables, segons va confirmar la PAH Girona-Salt.

LES FRASES

Com a ajuntament demanem que s’aturi el desnonament del 8 de febrer i que s’estudiï cas per cas l’opció d’oferir un lloguer als veïns
A la Sareb em van dir que recopilaven informació dels veïns i que ja m’exposarien la seva versió
Marc Puigtió
ALCALDE DE SANT JULIÀ DE RAMIS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla