Societat

societat

Primeres protestes contra l’acord de la B-40

Dues-centes persones s’han concentrat a la plaça de Sant Roc de Sabadell

Terrassa i Granollers també viuen actes de rebuig

L’acord entre socialistes i republicans per la construcció de la B-40 entre Sabadell i Terrassa ha tingut aquesta tarda els primers acte de rebuig ciutadà a les dues ciutats i també a Granollers. Unes dues-centes persones s’han concentrat a la plaça de Sant Roc de Sabadell per manifestar el seu rebuig al projecte viari. Ha convocat la Plataforma en defensa del riu Ripoll, campanya contra el Quart Cinturó i Adenc.

El president de l’associació ecologista Adenc, Joan Sales, ha carregat durament contra el canvi de postura d’Esquerra, contrària al projecte fins ahir dijous. Sales ha definit l’acord entre socialistes i republicans al Parlament de “xantatge ambiental”.

El tema del a B-40 serà, sens dubte, una de les qüestions estrella a la campanya de les municipals de Sabadell, com ho demostra el fet que la convocatòria ha estat secundada pels candidats a l’alcaldia d’ERC, Gabriel Fenández, Crida per Sabadell, Nani Valero, i de Comuns, Joan Mena, que sostenia una pancarat amb el lema No al Quart Cinturó, protegim el Vallès.

Durant el dia l’alcaldessa, Marta Ferrés, ha defensat la bondat de l’acord, assegurant que no suposarà un dany al medi ambient de Sabadell. El candidat d’ERC ha insistit en la seva oposició al projecte, mentre que Joan Mena s’ha oposat al “model de mobilitat caduc” que suposaria fer la B-40 i Nani Valero ha denunciat que “volen trinxar la terra”.

A la protesta s’hi han vist pancartes amb el lema “ERC Traïdors” i alguna inspirada amb el gag de Manel Vidal, censurat per TV3, amb una creu gamada dedicada al ¨PSC.El diputat de la CUP i sabadellenc, Xavier Pellicer, ha estat present a la concentració.

A Terrassa desenes de persones també s’han concentrat al Raval de Montserrat. Hi han assistit la candidata d’ERC a l’alcaldia, Ona Martínez, i el de la CUP, Jaume Bofill. Ona Martínez ha insistit que a Terrassa els republicans “som on érem” amb una oposició frontal al Quart Cinturó.

A Granollers, amb una assistència similar a les dues anteriors, la concentració s’ha fet a la plaça Porxada convocats també per organitzacions ecologistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA