Societat

Religió

Benet XVI, el més llegit

Els llibres del papa emèrit no paren de vendre’s, tant els escrits per ell com els que parlen de la seva vida i obra

Entre els volums més venuts també hi ha el que va escriure a quatre mans amb el cardenal opositor a Francesc

Des que el 31 de desembre va morir Benet XVI, considerat com un dels grans teòlegs del segle XX i un dels puntals del Concili Vaticà II, els seus llibres no paren de vendre’s. “Des del moment en què es va saber que havia mort, a la llibreria no van deixar de trucar clients per preguntar pels seus llibres. Ara tenim diverses estanteries amb llibres seus o que parlen d’ell”, explica Josep Maria Alentà, un dels treballadors de la llibreria religiosa Claret, que no dubta a afirmar que Ratzinger “és el papa més llegit”.

Tot i que el papa Benet XVI té llibres importants que s’estudiaran durant dècades, com la seva Introducció al cristianisme (edició original, 1968) o Fe i futur (1970), els llibres més demanats a la Claret són la trilogia sobre la vida de Jesús de Natzaret: La infància de Jesús, Des del Baptisme a la Transfiguració i De l’entrada a Jerusalem a la Resurrecció, tots tres traduïts al català i editats per l’Editorial Claret. En aquests llibres –que en català estan editats en tres volums i en castellà en un de sol, per una altra editorial–, autèntics supervendes, Benet XVI posa èmfasi en el fet que Crist “va ser una realitat i no un mite, un home real, de carn i ossos, que va morir i ressuscitar”. També s’estan venent molts exemplars de Benedicto XVI. Una vida, de Peter Seewald, el periodista alemany que el va entrevistar diverses vegades.

Benet XVI, com a bon teòleg, va escriure sobre cristologia, eclesiologia, litúrgia i escatologia, i alguns dels seus llibres sobre aquestes matèries també acaparen molts lectors, com les seves tres encícliques Deus caritas est (2005), Spe salvi (2007) i Caritas in veritate (2009), i en va deixar mig escrita una altra que va acabar amb Francesc, Lumen Fidei (2013), sobre l’esperança, la caritat i la fe, totes editades. El papa alemany també va escriure diverses exhortacions apostòliques i una, traduïda al català amb el títol La paraula del Senyor (Verbum Domini), és una de les més venudes actualment, segons aquesta llibreria.

A Itàlia acaba de sortir Che Cos’è il Cristianesimo (Què és el cristianisme), que el papa Ratzinger va deixar clar als seus editors que s’havia de publicar després de la seva mort. Per tant, aquest volum, que encara no ha arribat a casa nostra, llibre pòstum del papa Benet XVI, segurament tindrà molta demanda quan es publiqui aquí. És la continuació del seu Introducció al cristianisme, una de les seves obres més importants i més significatives teològicament del segle XX. En castellà també s’estan venent molt les Obres Completes de Ratzinger, que ha editat en diversos volums la Biblioteca de Autores Cristianos (BAC).

I, per cert, un llibre que també té força demanda és Desde lo más hondo de nuestros corazones, que el papa emèrit va escriure (quan ja estava molt delicat de salut) a quatre mans amb el cardenal guineà ultra Robert Sarah, que és un dels principals opositors del papa Francesc, reivindicat per l’ideòleg ultraconservador Steve Bannon i que, perquè se’n facin una idea, és el papable de polítics com Matteo Salvini i Donald Trump. Hi ha qui diu que Benet XVI s’hauria deixat entabanar per Sarah –que té llibres molt venuts, entre els quals hi ha Dios o nada, que ja va per la desena edició–, però la veritat no la sabrem mai, a menys que el qui fou secretari personal seu, l’arquebisbe alemany Georg Gänswein, digui el contrari.

3
llibres
de Benet XVI sobre Jesús de Natzaret són els més venuts del papa emèrit, traspassat el 31 de desembre del 2022.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona