Societat

Generalitat, sindicats i Ajuntament de Blanes creen una taula per reindustrialitzar la tèxtil Nylstar

L’objectiu és buscar alternatives a la liquidació per assegurar la continuïtat de la planta i mantenir els treballadors

La Generalitat, els sindicats i l’Ajuntament de Blanes han creat una taula per reindustrialitzar la tèxtil Nylstar. L’objectiu és buscar alternatives a la liquidació, que assegurin la continuïtat de la fàbrica i permetin mantenir els llocs de treball. D’aquesta manera, tant el Departament com els sindicats i el consistori aniran a la una per buscar nous projectes industrials. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, explica que d’entrada això passarà pel sector tèxtil. I avança que, durant la reunió que han mantingut amb la resta de les parts, des d’Empresa i Treball ja se’ls ha explicat que busquen “inversors que no només puguin tornar la seguretat laboral a les famílies afectades, sinó també generar més ocupació al municipi”.

Després que la tèxtil Nylstar anunciés que ha presentat concurs de creditors per anar a liquidació i acomiadar tota la plantilla, la Generalitat, l’Ajuntament, el comitè i els sindicats es van reunir ahir per buscar alternatives al tancament. La trobada es va fer al consistori ahir a la tarda i va allargar-se fins al vespre.

Per part del Govern, hi van assistir els secretaris de Treball i d’Empresa i Competitivitat, Enric Vinaixa i Albert Castellanos, a més del director general de Relacions Laborals, Òscar Riu. Per la part social, a més del president del comitè d’empresa de Nylstar, Xavier Cherino, també van ser-hi els secretaris generals a Girona dels tres sindicats que hi tenen representació. Per part de CCOO, Belén López; per part de la UGT, Maxi Rica, i per part de DOMUM, Gabriel Tejada.

Per últim, a més de l’alcalde Àngel Canosa, a la reunió hi van participar el secretari municipal, els tinents d’alcaldia i regidors dels diferents partits que integren el ple de Blanes.

De la trobada en va néixer el compromís de buscar alternatives per evitar el tancament de la tèxtil. Per això, Generalitat, sindicats i Ajuntament van acordar crear la taula per a la reindustrialització de Nylstar, amb l’objectiu de garantir l’activitat de la fàbrica i evitar l’acomiadament dels seus 80 treballadors.

L’alcalde, Àngel Canosa, explica que la taula dona continuïtat a la feina que ja s’ha fet durant els darrers mesos. També, amb comissions i reunions al Parlament de Catalunya. “Malauradament, molts esperàvem aquesta decisió”, ha dit Canosa, en referència a l’anunci del principal accionista de Nylstar de liquidar la tèxtil.

L’alcalde subratlla que, ara per ara, la principal preocupació són els treballadors i les seves famílies. “Viuen la situació amb una incertesa absoluta i cal mirar de trobar una solució al més aviat possible”, explica Canosa. Per això, explica que a més de la feina que faci la taula per a la reindustrialització de Nylstar, també caldrà anar més enllà per impulsar “el teixit empresarial” blanenc.

Buscant inversors

D’entrada, Canosa explica que els esforços per reimpulsar la tèxtil se centraran, precisament, en aquest sector. “La Generalitat està treballant per buscar inversors que no només puguin tornar la seguretat laboral a aquestes famílies, sinó també generar més ocupació per al municipi”, explica l’alcalde de Blanes, que demana encara la feina que es farà a partir d’ara “fent front comú i no des de l’enfrontament”.

Per això, l’alcalde explica que, a partir d’ara, cal posar-se a “fer feina” sense aturador, “amb un calendari que ha de ser el més proactiu possible, i sempre amb els treballadors”. De fet, aquest mateix dimecres des de la Generalitat ja s’han posat en contacte amb l’alcalde de Blanes per agendar la primera trobada de la taula per a la reindustrialització de la tèxtil. Es vol que sigui ja la setmana que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.