Societat

SHEILA CORRALES

REINA DEL CARNAVAL DE SITGES

“El cos em demana que comenci la festa”

La rua és l’essència del carnaval, els lluentons, les plomes... però també hi ha coses com la cursa de llits

A Sitges, tot està a punt perquè demà la Fragata reveli els secrets més ben guardats de l’últim any. L’Arribo de Sa Majestat Operus Primus I i la presentació de la Reina del Carnaval obriran les portes a una setmana de disbauxa que omplirà els carrers de Sitges durant tota la setmana, en un programa ple d’activitats. Sheila Corrales, de la colla Brisa Tropical, encarnarà la figura de la Reina, una responsabilitat que aquesta vilanovina viu amb tanta il·lusió que no pot parar de somriure.

Asseguda en una taula de la cafeteria L’Avinyet, amb la mirada plena de llum explica que el mòbil no li ha parat de sonar des que diumenge la van presentar en la gala Drag Queen. Quina pressió, no?
No, nooo! No sento cap pressió! Soc una persona molt alegre i crec que no em costarà gens fer-ho. Ara ja només tinc ganes de sortir al carrer, a gaudir de tota la feina que hem fet, a fer passar una bona estona a la colla i tota la gent que ens vindrà a veure, a transmetre tota l’alegria que porto a dins... Ara hem de sortir a ballar i a donar-ho tot. Em fa tanta il·lusió que estic comptant les hores.
Què representa el carnaval de Sitges per a vostè, independentment del projecte de la Reina d’aquest any?
Per mi ho és tot! El carnaval de Sitges em va salvar la vida. Jo vaig arribar a la colla Brisa Tropical l’any 2008, gràcies a una amiga, quan travessava un moment molt difícil i crític de la meva vida. Faltaven només dues setmanes per a la rua i no sabia ni si podria tenir vestit. Finalment, vaig tenir vestit i em vaig haver d’aprendre totes les coreografies en només dos assajos, però quan vaig sortir a la rua em va tocar anar sobre la carrossa i allò, per mi, va ser millor que qualsevol medicina... Va ser un abans i un després. Des d’aleshores no he deixat la colla. A partir del tercer any ja em vaig fer càrrec de les coreografies i després vaig assumir tasques d’organització amb Belén Torrents, que és la cap de colla. I, aquest any que la colla fa el 25è aniversari, poder ser la Reina és un regal.
Què hi troba, una vilanovina, en el carnaval de Sitges que el faci especial?
El carnaval de Vilanova i el de Sitges són dos conceptes diferents. A Sitges la rua és l’essència del carnaval, els lluentons, les plomes... Però també hi ha curiositats com ara la cursa de llits. Jo no crec que hi hagi cap altre lloc del país on es faci una activitat com la cursa de llits de Sitges [riu]. Però, a més, a la nostra colla som una família. Sempre hi ha gent que entra i surt, alguns que venen a provar i ho deixen, i d’altres que tornen. Però hi ha una base de gent que som més que una colla.
Quan van començar a treballar per organitzar i muntar l’espectacle del carnaval d’aquest any?
Nosaltres, des de la colla, vam començar a parlar de presentar un projecte per portar la Reina del Carnaval la nit de la Rua de l’Extermini de l’any passat. L’endemà ja ens vam començar a animar i a preguntar com ho havíem de fer i, finalment, al maig vam presentar el projecte conjunt amb la colla 1,2,3, que porten el rei Carnestoltes, tot i que hem treballat conjuntament la temàtica i l’espectacle.
Quina és la temàtica que han escollit aquest any i com ho fan per decidir-la?
Aquest any, l’espectacle està basat en dos teatres operístics que van patir incendis devastadors: el Teatre La Fenice de Venècia i el Liceu de Barcelona. El rei Carnestoltes i el seu seguici representaran el Teatre La Fenice i nosaltres, el Liceu. El tema es va triar a partir de diferents propostes que es van fer des de les dues colles i vam arribar a aquesta idea, que era la més ben valorada per les dues entitats. Però no hem parat de treballar. Primer, per preparar la proposta que vam presentar al maig i des d’aleshores, per preparar el que ja podreu veure a partir de demà.
Per organitzar tot l’espectacle fan falta molts assajos i molta disciplina. No és contradictòria, tanta disciplina per organitzar una nit de disbauxa?
No. És veritat que sortim a passar-ho bé, però hem d’assajar, hem de garantir que les coreografies lluiran, que els vestits i el maquillatge lluiran, i això només es pot fer organitzant bé les coses. Per això, ens repartim la feina en comissions per triar les músiques, el maquillatge, els vestits, les coreografies... I aquest any hem fet tots els vestits nosaltres, i hem fet totes les coreografies noves, excepte dues que són històriques de la colla. Per això, és important tenir en compte que a la colla hi ha persones com la Belén, la Patri, la Maribel, la Susi, la Cristina o en Juan Carlos que fan una tasca importantíssima. Només els puc estar agraïda.
Aquest any, el carnaval torna a la normalitat després de l’aturada del 2021 i d’un carnaval amb mascareta l’any passat. Creieu que es notarà?
Jo crec que aquest any hi haurà molta gent. Tothom té moltes ganes de viure la festa com s’havia fet sempre. I nosaltres hem muntat un projecte amb un gran espectacle. El nostre projecte és molt ambiciós i això, en algun moment, et genera algunes inseguretats, però després de la gala Drag Queen de diumenge, i de veure la reacció de la gent, creiem que tot anirà molt bé. De fet, he dormit poc aquests dies, però el cos em demana que comenci ja la festa. Ara l’hem de viure!

Tot passió!

Apassionada dels escenaris, ha fet ballet de petita i ha ballat flamenc durant molts anys. L’any 2008 arriba, per casualitat, al carnaval de Sitges, quan faltaven només dues setmanes per a la rua. Era un moment molt crític de la seva vida i el carnaval la va fer remuntar. Des d’aleshores ha treballat intensament cada any per donar vida, muntar i organitzar les coreografies de la colla Brisa Tropical, que aquest any s’ha encarregat de desenvolupar el projecte de la Reina del Carnaval.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla