Societat

Tenim problemes!

Jornada casteller a Llorenç del Penedès

Els Castellers de Vilafranca i la Colla Joves Xiquets de Valls, amb el 4 de 8 amb l’agulla i el 5 de 8, respectivament, van firmar les construccions més destacades d’una jornada que totes dues formacions van aprofitar per escalfar motors i afinar les estructures de cara als grans compromisos que els esperen en un futur immediat, el primer dels quals serà divendres que ve, dia 15, a la Bisbal del Penedès, on encapçalaran el cartell de la diada de la Mare de Déu d’Agost.

Però més enllà de qualsevol altra circumstància, el fet més comentat ahir al migdia a la plaça de la Vila de Llorenç del Penedès, una petita localitat del Baix Penedès que ja formava part del calendari tradicional del segle XIX, abans de començar la diada de festa major, era la caiguda del 3 de 8 que van patir justament els Castellers de Vilafranca, en una actuació que havien fet divendres a la nit al seu local social. El castell va saltar pels aires després de ser carregat, la qual cosa va encendre totes les alarmes al laboratori de Cal Figarot. Houston, tenim problemes!

Per tant, ahir, i encara que pugui semblar una ironia, el castell de menys volada dels quatre que van alçar els vilafranquins va ser el que va acaparar l’interès màxim. I el 3 de 8, que els verds van alçar de sortida, i que va anar seguit d’un segur “quatre amb l’agulla” i d’una torre de 8 millorada, no va ocasionar problemes: divendres a la Bisbal, amb un pis més, haurà de passar la revàlida. La colla va acabar amb un pilar de 7, aquest sí, sense cap problema.

D’altra banda, ahir també hi havia ganes de veure en acció la Colla Joves Xiquets de Valls, de la qual, pràcticament des de Sant Joan, i exceptuant l’actuació de dimecres passat per la Firagost, no se’n sentia dir ni gall ni gallina. De fet, entre les més grans, la Joves és la que fins ara ha tingut el calendari més tranquil. Qüestió d’administrar bé les forces per arribar frescos a les grans cites. De totes maneres, la Joves va tornar a presumir de 5 de 8, un castell que té molt maco i que va tornar a descarregar amb la mateixa flegma que ho va fer dimecres passat.

Instint guanyador
La Joves també es va apuntar el 3 de 8 i el 4 de 8, dues construccions amb una troncs que aventuren reptes superiors. En qualsevol cas –i és una opinió molt personal-, amb una mica més d’ambició, ahir la Joves hauria pogut superar Vilafranca. Als vermells els va faltar instint guanyador: intentar el 3 de 9 hauria sigut massa arriscat, d’acord, però avançar l’estrena del “quatre amb el pilar” que divendres volen dur a la Bisbal hauria sigut un cop d’efecte enorme. També hi van ser els Nens del Vendrell, que van tenir en el 5 de 7 el seu millor castell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Els pagesos del Baix volen més aigua

barcelona
girona

Endesa crea una anella elèctrica al barri de Montilivi per reforçar el servei

GIRONA
GIRONA

L'Ultonia rebrà el campionat de Catalunya de cocteleria professional

GIRONA
Infraestructures i serveis

Finalitzen les obres d’accessibilitat a l’intercanviador de metro de Maragall

Barcelona
BANYOLES

Comportes vasculants per regular la sortida d’aigua de l’estany

BANYOLES

Una nova avaria provoca abocaments d’aigües fecals a la platja

Castelldefels
Urbanisme

Regulen l’accés a la plaça de Sant Felip Neri en horari de pati escolar

Barcelona
societat

L’acampada a la UB per Palestina continua i fa una crida a la mobilització

Barcelona
GIRONA

El Trueta crea una unitat contra les malalties autoimmunitàries sistèmiques

GIRONA