Societat

Creu Roja ha atès més de 45.000 ucraïnesos a Catalunya en el primer any de guerra

Més de 35.200 persones han rebut atenció social per poder cobrir les necessitats bàsiques i 1.323 han rebut ajuts econòmics

Prop de 2.000 voluntaris s’han mobilitzat per donar resposta a aquesta emergència

La Creu Roja ha atès a Catalunya 46.566 persones arribades d’Ucraïna fugint de la guerra, quan farà un any que va començar el conflicte. L’organització ha allotjat 20.791 persones a 41 municipis, en el marc del programa d’acollida i integració del Ministeri d’Inclusió, Migracions i Seguretat Social. Actualment, 2.000 continuen en els recursos de primera acollida i prop de 400 estan preparades per a l’autonomia. Més de 35.200 persones han rebut atenció social per poder cobrir les necessitats bàsiques i 1.323 han rebut ajuts econòmics. A més, 7.716 infants han participat en espais de lleure i activitats d’oci per afavorir-ne la socialització i la integració social i comunitària a través de Creu Roja Joventut.

Són dades facilitades per Creu Roja, una de les entitats gestores del sistema d’acollida a persones sol·licitants de protecció internacional, sistema que s’encarrega de donar l’acollida a les persones que han fugit del conflicte a Ucraïna.

El seu treball cobreix les necessitats bàsiques de la població, el benestar emocional, l’assistència jurídica, el reforçament de competències i habilitats per a l’autonomia personal, l’adaptació de la millora de l’ocupabilitat i l’accés a un lloc de treball, la creació de xarxes amb la societat d’acollida i l’èxit escolar.

Prop de 2.000 voluntaris s’han mobilitzat per donar resposta a aquesta emergència ajudant en tasques com l’orientació, l’ensenyament de l’idioma, la traducció, l’ajuda directa o la inserció social i laboral.

Aquesta mobilització ha permès que 663 persones hagin rebut suport psicosocial; 11.545 hagin tingut suport en els desplaçaments cap als llocs d’acollida o als centres sanitaris i 211 hagin millorat la seva ocupabilitat.

El Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja ha atès més de 14,8 milions de persones en aquesta emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona