Societat

Entra en vigor la gratuïtat de la C-32 en recorreguts interns entre Cubelles i el Vendrell

La mesura entre en vigor dijous quan s’aplicarà el 50% de descompte al peatge de Vallcarca per a la mobilitat obligada entre Castelldefels i Sitges

També ho faran els de la C-16 a Sant Vicenç de Castellet

Les mesures de bonificació a la C-32 que ja es van anunciar, i que inclouen la gratuïtat per als recorreguts interns entre Cubelles i el Vendrell, entrarà en vigor aquest dijous segons ha aprovat avui el consell executiu. Aquesta modificació de la concessió vol convertir aquest tram de l’autopista en una ronda gratuïta que descongestioni la C-31, una via que ara creua Cunit, Segur de Calafell i Calafell amb un trànsit de 22.000 vehicles diaris. L’executiu espera que un de cada quatre veïns optin a partir d’ara per utilitzar l’autopista.

La mesura està lluny del que defensen els principals agents polítics, econòmics i veïnals del Garraf i el Baix Penedès, que reclamar la gratuïtat de l’autopista C-32 per als viatges d’anada i tornada realitzats en un mateix dia, i que anuncien diferents accions de protesta després de la marxa lenta de vehicles que van protagonitzar el diumenge 5 de febrer. La mesura de l’executiu s’acompanya amb l’entrada en vigor de la bonificació del 50% del peatge de Vallcarca, als Túnels del Garraf, per als vehicles que facin l’anada i la tornada en menys de 24 hores i que assegura que té l’import més baixen gairebé 20 anys. Aquest descompte serà només de dilluns a divendres exceptuant els festius i per als conductors que s’hagin descarregat l’aplicació Awai o utilitzin el VIA-T. Els alcaldes han censurat en diferents ocasions que l’increment de tarifes del 7,3% aplicat al gener d’enguany per la revisió de l’IPC ha absorbit pràcticament la nova bonificació que s’aplica

Descomptes a la C-16

També entrarà en vigor el dijous els descomptes a la C-16 en la barrera troncal i lateral de Sant Vicenç de Castellet, al Bages, pels que utilitzin Via-T o l’aplicació Satellise. En concret passarà del 70 al 80% de dilluns a divendres a la barrera troncal en hores punta (de 7:00 a 10:30 h i de 17:00 a 21:00 h) per a turismes, furgons i furgonetes, mentre que en la barrera lateral passarà del 41 al 60% pels vehicles que vagin cap a o des del sud, de dilluns a divendres i en hora punta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona