Societat

La defensa de Pedro Jiménez ha demanat "clemència"

L'acusat de violar i assassinar dues policies a l'Hospitalet (Barcelonès), Pedro Jiménez, ha reiterat avui la seva innocència i ha denunciat que les proves que l'incriminen directament han estat manipulades, encara que no sap per part de qui.

Avui ha quedat vist per a sentència el judici pel doble crim que va ocórrer el matí del 5 d'octubre del 2004, quan van aparèixer mortes a punyalades i amb signes d'haver estat víctimes d'abusos sexuals dues agents en pràctiques del Cos Nacional de Policia, Aurora R.G. i Silvia N.G., totes dues de Lleó, al pis de l'Hospitalet del Llobregat que compartien, que va ser incendiat.

Jiménez, un intern de Can Brians, condemnat en vuit ocasions per delictes sexuals i de robatori i que gaudia d'un permís penitenciari el dia dels fets, és l'únic acusat i s'enfronta a quasi 103 anys de presó per dos delictes d'assassinat, agressió sexual, profanació de cadàver, incendi, robatori amb violència, robatori amb força i violació de domicili.

Per la seva banda, la fiscal Ana Gil ha reclamat justícia "severa", "sense caritat", amb l'"aplicació rigorosa i contundent" del Codi Penal perquè l'autor d'aquest crim, "un dels pitjors que s'han vist", no surti més de la presó, perquè representa un perill per a la societat.
No obstant això, l'advocat de la defensa, Alejandro Calvo, ha demanat l'absolució perquè, segons la versió del seu defensat, van ser altres persones les que van cometre el crim i després el van incriminar, ja que, segons la seva opinió, resulta difícil que una persona de l'estatura de Jiménez (1,57 metres) pogués dominar les dues víctimes.

El lletrat ha demanat "clemència" i ha recordat que Jiménez pateix una "psicopatia de tal entitat que, si és condemnat, l'hauria d'eximir de culpabilitat".

Després de l'ordre del jutge de buidar la sala al final de la sessió, la germana d'una de les mortes ha desitjat al processat "la mateixa mort" que presumptament els va donar a les dues joves policies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona