Societat

Condemnen a 83 anys de presó el reclús que va matar dues agents de policia durant un permís

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 83 anys i dos mesos de presó Pedro Jiménez, l'home que el 5 d'octubre de 2004 va assassinar dues agents de la Policia Nacional en pràctiques al seu pis de Bellvitge, Silvia Nogaledo i Maria Aurora Rodríguez. A més, la sentència també estableix que va violar una de les noies, que va profanar el cadàver de l'altra víctima i que abans de marxar va robar una targeta de crèdit i altres objectes i va calar foc al pis per intentar esborrar els rastres que havia deixat. També se'l condemna per violació de domicili i per trencament de condemna, ja que va cometre tots aquests delictes durant un permís penitenciari quan estava complint les penes imposades per diverses violacions i robatoris anteriors.

La sentència també estableix que Jiménez hauria d'indemnitzar els familiars de les víctimes amb quantitats d'entre 30.000 euros (per als xicots de cada una de les noies) i 300.000 euros (per als pares). Tanmateix, la biografia de Jiménez, de 39 anys, delinqüent habitual i empresonat una vegada darrere l'altra des dels 17 anys, indica que no podrà afrontar aquests pagaments.

El temps màxim d'empresonament per a Jiménez per aquesta condemna serà de 40 anys, com marca l'article 76 del Codi Penal que limita els períodes de reclusió. Tanmateix, el tribunal ha acordat que els beneficis penitenciaris –tercer grau, permisos, llibertat condicional– es concediran o no tenint en compte la totalitat de la pena. Aquesta mesura pretén retardar al màxim la tornada al carrer de Jiménez.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.