Societat

Barcelona deixarà de regar la gespa dels parcs i jardins per l’excepcionalitat per sequera

Es mantindrà el reg de supervivència d’arbres i plantes i la neteja dels carrers

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, ha donat a conèixer les mesures que el consistori posa en marxa després que el govern hagi decretat l’estat d’excepcionalitat per la sequera. Així, es deixarà de regar la gespa dels parcs i jardins de la ciutat. Barcelona té gairebé 200 parcs i jardins i en la majoria dels casos la gespa es rega amb aigua potable, per això es deixarà de regar, segons l’agència ACN. Per contra, sí que es mantindrà el reg de supervivència d’arbres i plantes amb un sistema de reg gota a gota (amb aigua potable) o bé amb aigua freàtica. Aquestes dues mesures permetran un estalvi de prop del 50% d’aigua potable que es fa servir per al reg. D’altra banda, la neteja de carrers i places amb baldeig d’aigua no es veurà pràcticament afectada, ja que el 80% del servei ja es fa amb aigua freàtica i ara s’ampliarà a la totalitat.

D’altra banda, la neteja de carrers i places no es veurà pràcticament afectada. Badia ha indicat que el 80% de l’aigua que s’utilitza per aquest servei ja és freàtica i el que es farà és que ho sigui el 100% de la que es fa servir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia