Societat

Més de 20 milions d’euros per posar en marxa serveis oceanogràfics

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural inicia la instal·lació d’una xarxa d’instrumental i d’equipaments per millorar el seguiment del medi marí

Aquests equipament serviran per preparar la costa per fer front a l’emergència climàtica

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha anunciat una inversió de la Generalitat de més de vint milions d’euros del Fons Climàtic per posar en marxa serveis oceanogràfics clau per al desplegament de les seves competències en aquesta matèria. Aquests equipaments serviran per preparar la costa per fer front a l’emergència climàtica. Acompanyada del director de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, l’anunci l’ha fet aquest migdia al Club Nàutic de Port de la Selva durant la inauguració de la Xarxa de Radars de Seguiment i Control de variables de corrents i onatge marítim amb què s’inicia el desenvolupament d’aquesta infraestructura. També s’ha adquirit un nou vaixell de control i inspecció de pesca i activitats marítimes que, degut a la seva polivalència, permetrà obtenir dades relatives a la biodiversitat i a la qualitat de l’aigua i variables oceanogràfiques

Valorada en 5,5 milions d’euros, la xarxa catalana de radars d’alta freqüència estarà formada per set antenes que detecten la direcció del corrent marí superficial (1 metre de fondària) des de la línia de costa fins a 80 km mar endins. Així, la Generalitat generarà dades actualitzades cada 30 minuts sobre la direcció i alçada de les onades; és una informació bàsica per millorar la gestió pesquera i optimitzar rutes de navegació i de suport a la recerca de persones en cas de naufragi. Aquesta xarca es complementarà pròximament amb el desplegament d’una xarxa de boies oceanogràfiques.

Bateig de la patrullera de control marítim

D’altra banda, el Departament també inaugura la Mar de Ponent, la nova patrullera d’inspecció. Amb la seva entrada en funcionament, s’inicia el procés de renovació i consolidació de la flota d’embarcacions de la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible.

Aquesta embarcació ha tingut un cost de 0,5 milions d’euros, ha estat construïda amb cofinançament del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i està dotada amb les noves tecnologies per a la navegació i el desenvolupament de les tasques de vigilància, seguiment, control i inspecció de la pesca i les activitats marítimes recreatives. Adscrita a la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible, és l’única embarcació de la Generalitat dotada amb equips per al control d’activitats pesqueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES