Societat

opinió

Un missatge de tranquil·litat a 700 families sense escola. Superarem el repte !

L’1 de març 2023 al vespre haurà quedat per sempre gravat a la història de l’ETG. L’incendi a la illa de naus on tenim l’escola, a Girona, ha destruït els nostres edificis d’ETG Automoció i d’ETG Business. Afortunadament el d’ETG Racing ha tingut poca afectació i aviat el podrem tornar a fer servir.

L’èxit d’una escola d’FP, al meu parer, és que els alumnes acabin la seva formació sentint-se preparats per afrontar el món real. Havent gaudit d’una bona experiència. Aprenent, practicant. Que l’entorn de l’escola els hagi ajudat i els hagi fet sentir com a casa. Que entenguin els valors personals i professionals i tinguin les competències transversals que l’empresa no demana a la oferta de feina, però que facilita als joves amb poca experiència, com els nostres alumnes, que sempre puguin anar per davant en les expectatives que els demanaran.

A part, si a banda de l’aprenentatge col·laboratiu i els projectes que hagin preparat per a superar els reptes que els proposem, acaben participant en algun concurs o campionat i guanyen algun reconeixement, llavors ja parlem d’èxit en majúscules.

Si l’èxit és això, l’ETG n’ha tingut molts. Però l’èxit més gran serà si després d’aquesta tragèdia, reparable, però igualment tragèdia, som capaços de donar resposta a les inquietuds de les 700 famílies que ens han donat la confiança de formar als seus fills i filles. A ells els vull dir que no dubtin que ho farem. Serà l’èxit més gran de tots. El curs es reprendrà i l’acabarem satisfets de com ho hem fet.

Els alumnes són el tresor més preuat que tenim. Nosaltres ens fem grans. Cada any tenim un any més. Ells no. Cada any tenen la mateixa edat. Transmeten joventut i ens fan gaudir, amb la seva innocència o la seva vivesa, i es fan estimar. I això no té preu. Fem una feina que és de vocació, i ara no els fallarem. Ens costarà molt. Els danys són molt greus. No tenim aules de projectes de màrqueting, tampoc ens ha quedat ni un sol motor, maqueta, ni un trist fusible, pels d’automoció, però ho aixecarem.

És que quan ens hi posem, les persones som capaces de fer molta feina. Tenim un gran equip de persones ... i en majúscules!

En dos dies n’hem fet molta de feina i des de dilluns 6 donarem resposta de la millor manera possible. Een aquest moment i poc a poc reconstruirem el desastre. La formació és un dels grans skills per a la vida i com que ens agrada ensenyar la cultura de superar reptes, ja estem treballant per superar el nostre i sortir ràpidament d’aquest gran sotrac.

Des de l’ETG volem mostrar també la nostra implicació i ajuda a les altres entitats i empreses veïnes afectades. Com ara Basolí, un concessionari de fa anys a Girona, fent molt bona feina, que no mereixia un cop com aquest, del que ben segur també se’n sortiran.

Des de l’Escola Tècnica Girona felicitem la gran feina dels bombers per esmorteir el greuge i agraïm les moltíssimes mostres de suport d’entitats, de l’administració ocal, comarcal i l’autonòmica, d’empreses col·laboradores amb la borsa de treball i d’altres que s’han ofert voluntàriament a prestar ajuda, inclús de persones a títol individual, de pares i mares, i d’un bon grapat d’alumnes. De fet alguns ja ens estan ajudant ara mateix. Vam veure llàgrimes als ulls d’alumnes, d’exalumnes... i aquest és un record per sempre, encara que avui les cendres cobreixin els espais on hi havia part de l’ETG.

Gràcies pel vostre suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró