Societat

Una vintena d’artesans estudien obrir botiga a la Bisbal

El balanç de la campanya d’atracció d’artesans cap a la ciutat, que es va engegar coincidint amb el reconeixement Wolrd Craft City, és molt positiu

El balanç de la campanya d’atracció d’artesans cap a la Bisbal és positiva i ja es noten els primers fruits: s’han obert dues noves botigues taller, més de 350 persones han contactat amb l’Ajuntament de la Bisbal per tal d’informar-se sobre el procés que cal seguir i hi ha hagut una vintena d’assessoraments personalitzats a artesans i artesanes professionals que han contactat amb el consistori per valorar l’opció de traslladar la seva botiga taller a la ciutat. El consistori va engegar la campanya el febrer de l’any passat, quan la ciutat es va convertir en la primera Wolrd Craft City de l’Europa continental.

Així mateix, per tal de seguir promovent l’entorn bisbalenc com a ecosistema ideal per acollir botigues taller d’artesania, l’ajuntament va crear una subvenció per a la nova obertura d’aquesta tipologia d’establiments al municipi: enguany es preveu atorgar a tres beneficiaris o beneficiàries una subvenció de 5.000 euros.

Primera ciutat artesana

La Bisbal d’Empordà és des del febrer del 2022 la primera World Craft City (ciutat artesana) de l’Europa continental, i la cinquena ciutat europea d’un total d’una cinquantena a tot el món. Aquest títol comporta un reconeixement internacional, inèdit fins el moment, que oficialitza la tradició històrica que sempre ha vinculat la Bisbal a la ceràmica i, per tant, a l’artesania.

Ecosistema ideal

L’artesania en general, i la ceràmica en particular, és una part molt important de la vida bisbalenca i és al carrer de l’Aigüeta on s’hi concentren bona part de les botigues d’artesania de la vila. I és que, a nivell artesanal, la Bisbal disposa d’un ecosistema que la converteix en un lloc ideal per desenvolupar l’activitat ceramista: el Terracotta Museu, l’Associació de Ceramistes, l’Escola de Ceràmica, La Federació del Comerç, una marca protegida a nivell europeu, Ceràmica de la Bisbal i un entorn favorable amb tot de serveis relacionats amb l’artesania. La Bisbal està reconeguda per la Generalitat de Catalunya, a través del el CCAM, com a Zona d’Oficis Singulars per la ceràmica, un reconeixement que té per objectiu identificar i promocionar una sèrie d’oficis ubicats en espais concrets de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona