Societat

Enric Pérez, alcaldable socialista a Ripoll, rep el suport de Salvador Illa

El candidat proposa una gran operació urbanística de rehabilitació del Barri Vell per retornar-li vitalitat i reclama més inversió en les comarques de muntanya

El primer secretari del PSC i cap de l’oposició, Salvador Illa, ha donat suport aquest dilluns a la candidatura d’Enric Pérez com alcaldable socialista a Ripoll, destacant el seu tarannà “obert” i la seva tasca de “construcció d’una alternativa al govern municipal actual, però sempre amb la mà estesa per fer allò que més convé a la ciutadania”. L’acte de presentació de Pérez s’ha fet aquesta tarda a la Sala Abat Senjust de l’Ajuntament de Ripoll i ha tingut el format d’una conversa amb Salvador Illa, que ha recordat que “el PSC fa política per ser útil a la ciutadania i fer avançar Ripoll i la resta de municipis de Catalunya”, amb una “ambició realista”.

En l’acte, Enric Pérez ha reclamat “una nova etapa per al Pirineu” en la qual hi hagi consciència de les necessitats específiques de les comarques de muntanya i s’inverteixi més en serveis sanitaris, millora dels eixos de comunicació, infraestructures, habitatge, educació i creació d’ocupació, entre altres aspectes. “Necessitem encetar una nova etapa pel Pirineu en la qual les prioritats siguin garantir el dret d’accés a un habitatge digne i assequible, a una ocupació laboral de qualitat i estable i a una sanitat pública que atengui les demandes de salut de la població”, ha explicat Pérez. “A més volem que la nostra gent jove pugui accedir, en igualtat de condicions, a les mateixes oportunitats educatives i professionals que hi ha a la resta de Catalunya”, ha afegit. En aquest sentit, ha advertit que “a Ripoll i a la comarca hi ha un problema endèmic de retenció de gent jove i de talent que fa que la població sigui cada cop més envellida”.

Revifar el Barri Vell

Entre les propostes de Pérez per a Ripoll destaquen una operació per revifar el Barri Vell i l’aposta per a la construcció de la variant est. Quant al Barri Vell, la seva proposta és “una gran operació urbanística de rehabilitació del barri, que podria finançar-se amb els fons Next Generation, i que tindria la finalitat de retornar-li la vida i l’activitat”. Per a Pérez, però, també seria necessari plantejar de nou una Llei de Barris com la que va impulsar Josep Montilla i que va permetre la rehabilitació i modernització de molts barris de Catalunya. Salvador Illa ha coincidit en la necessitat d’aquesta nova llei de barris: “Ho veiem a moltes ciutats, des de la darrera llei de barris dels governs Maragall i Montilla no hi ha hagut disposició del govern per rehabilitar els nuclis antics i els habitatges a Catalunya, i això s’ha de canviar”, ha explicat.

Pel que fa a la variant est, Pérez ha recordat les afectacions i molèsties que provoca el pas de camions i trànsit intens pel barri de l’estació i també ha assenyalat la necessitat de separar el trànsit local del trànsit de pas, un problema que té el seu pitjor moment en el retorn del cap de setmana de tots els vehicles que baixen des de la Cerdanya i les valls de Ribes i de Camprodon. En infraestructures, el candidat demana també millores en la línia ferroviària R3, accelerant al màxim els projectes i obres de desdoblament fins a Torelló/Manlleu per construir-hi una estació intermodal i de l’avenç de l’Eix Pirinenc, incloent-hi la millora de la variant nord de Ripoll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona