Societat

CULTURA

Tàrrega posa en marxa una ruta turística i cultural dedicada a Pedrolo

Es faran visites guiades el primer dissabte de cada mes

Tàrrega ha inaugurat aquest dissabte una nova oferta turística i cultural: un itinerari que recorre els indrets de la ciutat vinculats a l’escriptor Manuel de Pedrolo (1918–1990). La Ruta Pedrolo compta amb un conjunt de dotze senyalitzadors instal·lats en ubicacions que guarden un vincle amb la vida i l’obra de qui és considerat l’autor més prolífic de les lletres catalanes.

Els dotze plafons que conformen l’itinerari sumen un total de 23 cites de passatges literaris que són referències explícites a localitzacions del municipi de Tàrrega. En aquest sentit, dins de la Ruta Pedrolo s’ha inclòs l’Itinerari del Mecanoscrit, identificat amb tipografia i color diferent, i amb al·lusions implícites a la ciutat de la novel·la, Benaura, identificada com Tàrrega. Les imatges que il·lustren l’itinerari són fotografies de les ubicacions esmentades que corresponen a l’època del literat. També hi apareixen algunes vinyetes del còmic ’Mecanoscrit del segon origen’ de l’il·lustrador Isidre Monés, editat el 1984 per L’Atzar.

Els dotze punts senyalitzats són: la plaça Major, la plaça del Pare Carles Perelló, la travessia del Forn amb el carrer d’Agoders, el carrer del Carme, l’avinguda del Raval del Carme, la plaça del Carme (Pati), l’Ateneu, la plaça de les Nacions sense Estat, la cruïlla dels carrers del Talladell i Joan Maragall, la plaça de l’Hort del Barceloní, el carrer de la Vilanova i el carrer Major. És previst que la Ruta Pedrolo s’ampliï amb més indrets referenciats per l’autor de ’Totes les bèsties de càrrega’, ’Cruma o Homes’ i ’No entre altres’.

Visites guiades el primer dissabte de cada mes

El seguiment de la Ruta Pedrolo, que s’acompanya d’un fulletó informatiu, es pot fer en l’ordre convenient per al visitant, ja que no respon a cap seqüència ni temàtica ni cronològica. Tot i això, la Regidoria de Cultura organitzarà una visita guiada el primer dissabte de mes amb aforament limitat i de franc els sis primers mesos (d’abril a octubre) amb inscripció prèvia obligatòria. La primera tindrà lloc el proper dissabte 1 d’abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ