Societat

Les obres del passeig verd de Glòries començaran el 2024

L’Ajuntament té a punt el projecte per enjardinar el tram de la Gran Via sobre els túnels de la plaça

Es farà en dues fases, amb una inversió inicial d’11,5 milions d’euros, que acabaran en dos anys

L’Ajuntament de Barcelona té a punt el projecte per fer un nou passeig verd en el tram de la Gran Via que passa per sobre dels túnels de Glòries, és a dir, al tram entre els carrers de Badajoz i Bilbao, segons recull l’ACN. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va assenyalar ahir que l’objectiu és la transformació definitiva de l’àmbit on ja hi ha una actuació temporal amb espais d’estada i jocs.

El projecte preveu renovar 70.000 m2 perquè el verd sigui “el protagonista”, amb una gran arbrada de 21 metres d’amplada. A més a més, hi haurà un carril a banda i banda per al pas de bicicletes, trànsit local i serveis i un espai bidireccional per a busos i tramvia. La previsió és licitar les obres abans de final de mandat perquè comencin el 2024.

Segons Sanz, la proposta del projecte de transformació definitiva respon als compromisos assolits amb els veïns respecte Glòries i el districte de Sant Martí. “Gràcies al túnel de les Glòries, diu, els veïns d’aquest tram han vist reduir “substancialment” els cotxes, el soroll i la contaminació. Per això, afegeix, cal també seguir amb la lògica de transformació i fer un espai “que simbolitzi una rambla verda” que connectarà amb el parc de les Glòries. “Sembla utòpic, però amb el projecte demostrem que es pot materialitzar ben aviat”, apunta.

Espais d’esbarjo

La proposta de reorganització planteja mantenir un espai de passeig ampli, de 21 metres d’amplada, que acollirà uns 200 bancs i cadires com a llocs d’estada, a més de zones de joc, àrees de pícnic o taules de tennis-taula o escacs, entre altres. Pel que fa a les tirolines que hi ha ara, Sanz afirma que d’entrada el projecte no concreta què passa amb les tirolines i no descarta ubicar-les en un altre espai si el soroll molesta els veïns.

A més a més de mantenir el passeig i posar-hi mobiliari, es farà una “renaturalització” del passeig amb la plantació d’uns 450 arbres i arbustos i voreres àmplies. A la banda on hi ha els habitatges, hi haurà un carril en plataforma única que integrarà el pas de bicis, trànsit local i vehicles de serveis.

A l’altra banda, on hi ha el centre comercial de Glòries, el projecte preveu un carril d’ús local i bicicletes, i un espai per al tramvia desdoblat i busos en doble sentit. Les cruïlles amb els carrers Sèquia Comtal/Llacuna, la rambla del Poblenou/Clot, Ciutat de Granada i els accessos al centre comercial seran espais “amplis”.

El pròxim pas, d’acord amb Sanz, és portar a aprovació el projecte executiu definitiu a la comissió de govern del 20 d’abril de manera que es puguin licitar les obres abans de final de mandat per començar-les al primer trimestre del 2024.

Dues fases

La urbanització s’estructura en dues fases. La primera serà la licitació de les obres que es corresponen a la banda on hi ha els edificis d’habitatges. La previsió és que els treballs comencin el 2024 i s’allarguin fins a principis del 2025, amb una inversió d’11,5 milions d’euros.

La segona fase serà la urbanització de la vorera mar i es farà conjuntament amb l’ATM ja que hi passarà el tramvia. L’Ajuntament apunta que una part de la inversió anirà a càrrec de l’ATM tot i que encara no concreta quantitats. Aquestes obres començarien quan acabés la primera fase i s’estima que finalitzin la primavera del 2026.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT