Societat

Ordenen el desallotjament de tres pobles més per l’incendi de Castelló

Els operatius treballen durament i eviten que el foc arribi a Montant

Catalunya envia dos mitjans aeris que se sumen a la vintena que ja hi treballen en l’extinció

Les dificultats per controlar el gran incendi que des de dijous afecta diversos municipis de l’Alt Millars, a Castelló, ha obligat a desallotjar de forma preventiva tres pobles més. Es tracta dels municipis de Torralba, Pavies i Figueres,, amb uns 80 veïns afectats, que se sumen així als 1.500 desallotjats la setmana passada a Vilanova de la Reina, la Font de la Reina, la Pobla d’Arenós, Aranyel, Montanejos i Montant.

Avui durant tot el dia, els operatius han treballat molt durament per evitar que el foc arribi al nucli de Montant i finalment, segons ha explicat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ho han aconseguit. “S’ha evitat que el foc afecti a cap habitatge”, ha dit aquesta tarda Bravo, que admet que cal ser “prudents perquè el foc continua molt actiu”. Els esforços se centren ara en evitar que les flames arribin al Parc Natural de la Serra d’Espadà i als recursos que ja hi treballen se sumen un parell de mitjans aeris enviats pels Bombers de la Generalitat des de Sabadell.

El Centre de Comandament també ha ordenat el confinament de Caudiel, en aquest cas per la forta presència de fum.

Després d’una nit en què els equips d’extinció (500 persones i 50 camions) han evitat que el foc augmentés el perímetre afectat, d’uns 40 quilòmetres quadrats, i la superfície cremada, que és de 3.800 hectàrees , les tasques d’extinció continuen de forma molt intensa en un dia que es considera “complicat” per les condicions meteorològiques adverses, amb forts vents, i la complicada orografia de la zona, en alguns punts inaccessible per terra.

Bravo havia assegurat al matí que, després d’una nit “bona”, aquest dilluns és “el pitjor dia des del punt de vista meteorològic” i el “més complicat i perillós per als professionals de l’extinció”.

Una vintena de mitjans aeris s’han incorporat a primera hora d’aquest dilluns per treballar sobre la zona i tres més ho han fet a la tarda, sobretot en dos punts crítics de difícil accés per via terrestre, el Barranc de Maimona, i l’embassament d’Arenós.

Aquest dilluns, a més, està activat el nivell 3 per risc extrem d’incendis forestals al País Valencià .

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha visitat aquest migdia el centre de comandament avançat de l’incendi, des d’on ha promès als alcaldes dels municipis que s’ajudarà a la reconstrucció de les zones afectades. “Aquest compromís del govern d’ Espanya es desplegarà perquè hi ha bestiar, zones turístiques i negocis afectats”. També ha afirmat que “posaran tot l’esforç i els recursos humans per donar resposta, garanties, seguretat i certeses als veïns afectats en el menor temps possible”. Sánchez ha volgut incidir en l’emergència climàtica, que provoca grans incendis en mesos com el de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona