Societat

gastronomia

Toni Albiol, millor sommelier de Catalunya 2023

És el director tècnic, gerent i sommelier de l’enoteca Divins, de Martorell

Queden finalistes Anna Casabona, de Juvé&Camps, i Marta Cortizas, de El Celler de Can Roca

Toni Albiol, director tècnic, gerent i sommelier de l’enoteca Divins, de Martorell, ha estat escollit Millor Sommelier de Catalunya 2023. Va ser escollit ahir a la nit una cerimònia presidida per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i per Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, que es va fer al Club Nàutic de Tarragona després d’un concurs que va durar tot el dia a Reus. Albiol, que a més de sommelier és un comunicador del vi a ràdio El Tirabuixó i TV Baix Llobregat, relleva el qui fins ara era el millor sommelier català, Ton Colet, sommelier en cap del restaurant El Cigró d’Or de Vilafranca del Penedès.

Van quedar finalistes, Anna Casabona, sommelier i delegada comercial de Juvé&Camps, amb més de 20 anys d’experiència al capdavant del càtering i botiga de vins El Rebost i 7 anys al Celler Capçane, i Marta Cortizas, que treballa al Celler de Can Roca. Tots tres classificats juntament amb Audrey Doré (que va ser Millor Sommelier de Catalunya els anys 2017 i 2019) i actualment és cap dels sommeliers de El Celler de Can Roca, i Ton Colet, guanyador de l’any passat, representaran Catalunya en el concurs estatal se celebrarà a Madrid els dies 19-20 d’abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.