Societat

Nou punt d’estacionament per a busos turístics a tocar de La Copa

Entrarà en funcionament aquest divendres

Girona habilitarà un nou punt d’estacionament per als busos turístics a tocar de l’aparcament de la rotonda de La Copa, segons informa l’ACN. Aprofitant que a l’hora d’enfilar cap al pont de l’avinguda de França aquí hi ha dos carrils de circulació, l’Ajuntament en destinarà un d’exclusiu per a l’estacionament dels autobusos. Se n’hi podran aturar tres al mateix moment, funcionarà de nou del matí a nou del vespre i la intenció és que estigui operatiu aquest mateix divendres, just abans de Setmana Santa. La tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Glòria Plana, subratlla que el nou punt -que s’ha consensuat amb els guies turístics- evitarà molèsties als veïns i permetrà que el flux d’entrada de turistes al Barri Vell es continuï fent des de diferents llocs.

La nova parada per a busos turístics es troba just al vial que hi ha al passeig de la Devesa, i que connecta la rotonda de La Copa amb el pont de l'avinguda de França. Aquí, ja s'ha suprimit un dels dos carrils de circulació que hi havia fins ara, els operaris han pintat les marques damunt l'asfalt i també s'han instal·lat els senyals que marquen l'horari d'estacionament. 

La parada té espai per a tres autobusos i, com ha concretat Plana, estarà operativa de les nou del matí a les nou del vespre durant tots els dies de la setmana. Per encotxar i desencotxar els turistes, cada autobús podrà aturar-s'hi durant un quart d'hora. 

La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica subratlla que, per a l'Ajuntament, aquest és un espai "idoni". Perquè no generarà molèsties als veïns -com havia passat a Pedret- i perquè permetrà continuar distribuint els fluxos d'entrada de turistes al Barri Vell. "L'objectiu és continuar donant diverses portes d'entrada i, d'aquesta manera, diversificar l'arribada dels visitants per dinamitzar diferents zones comercials de la ciutat, com el barri de Pedret i el burg de Sant Pere", ha afirmat Plana.

A l'hora de dibuixar la nova parada sobre plànol, l'Ajuntament de Girona n'ha consensuat la ubicació amb les associacions de guies turístics de la ciutat. Glòria Plana també ha destacat que el punt d'estacionament és "una prova pilot", i que si no funciona, se'n buscaria un altre. 

Protocol per al nou baixador 

En paral·lel, l'Ajuntament de Girona també està consensuant amb els operadors turístics un protocol per al nou baixador. Entre les normes que recollirà el text, concreta Plana, hi haurà establir que l'entrada dels turistes al Barri Vell sigui a través del pont de Pedret, la limitació horària de 15 minuts per encotxar o desencotxar i que els visitants facin servir els lavabos públics que hi ha a la plaça dels jurats. 

El nou punt d'estacionament a prop de la zona històrica s'ha buscat després que l'anterior, situat a Pedret, aixequés crítiques perquè els veïns se'n sentien molestos. A més d'aquest, Girona també disposa d'un altre baixador a l'estació soterrada d'autobusos de Girona (on els busos turístics poden aturar-se uns minuts per encotxar i desencotxar). I a banda d'aquests, també hi ha habilitada una zona d'aparcament al pavelló de Fontajau; aquí, a més d'aparcar-s'hi, els busos també poden baixar i recollir els turistes que visiten la ciutat durant unes hores. 

La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, de fet, ha recordat que Fontajau és l'espai que l'Ajuntament recomana perquè els autobusos s'hi aparquin. "Aquest baixador al passeig de la Devesa és, de fet, un espai que habilitem més a prop del Barri Vell perquè així se'ns va demanar, per poder facilitar també aquest accés", ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona