Societat

Trànsit

La xarxa viària suma 120 km de retencions al migdia

A l’AP-7 hi ha retencions en sentit sud entre Sant Cugat del Vallès i Castellví de Rosanes i en sentit nord de Santa Perpètua de la Mogoda a Llinars del Vallès

Fins a les dotze del migdia han sortit 303.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona

L’operació sortida del pont de Setmana Santa continua aquest divendres i ja registra les primeres complicacions des de poc abans de les deu del matí. Al migdia s’han acumulat 120 km de retencions al conjunt de la xarxa viària.

La via més afectada és l’AP-7 on cap a les deu del matí hi havia uns 15 km de retencions en sentit sud entre Sant Cugat del Vallés i Castellví de Rosanes. En sentit nord hi ha cues de 17 km entre Santa Perpètua de la Mogoda i la Roca del Vallès i 6 km més de circulació intensa des d’aquest punt fins Llinars del Vallès, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Com a alternatives sense retencions Trànsit recomana la C-32 nord i la C-32 sud (amb peatge).

Aquest matí també hi ha hagut problemes a la mateixa autopista al Vendrell, per un accident que ha afectat la circulació en sentit sud. El trànsit ha quedat normalitzat en aquest punt cap a dos quarts de deu del matí.

A més, un accident a Martorell ha obligat a tallar durant alguns minuts l’A-2 en sentit Lleida. La via ha quedat reoberta després de retirar els vehicles de la calçada però encara amb afectacions des de Castellbisbal.

Altres vies on hi ha retencions són la C-65 entre Llagostera i Santa Cristina d’Aro; l’N-II, de Tordera a Maçanet; la C-32 nord, de Cabrera a Mataró, i la C-32 sud de Gavà a Sitges. També hi ha embussos a l’N-340 al Vendrell en sentit sud, cap a l’enllaç de la C-32, i circulació intensa a la C-16 entre Berga i Cercs.

L’hora punta de la sortida ha estat d’11 a 12 del matí, quan han sortit 30.000 vehicles. L’any passat el pic de retencions en la segona fase del dispositiu de trànsit va ser cap a la una del migdia.

Des de les tres de la tarda d’ahir fins a les dotze del migdia han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona uns 303.000 vehicles, el 80% els 380.000 que es preveu que ho facin fins a les tres de la tarda, segons ha informat Trànsit. Fins a les vuit del matí n’havien sortit 219.000, el 58%.

Per afavorir la mobilitat, Trànsit ha habilitat mesures especials com l’anul·lació de carrils d’incorporació o la inversió de prioritat a algunes rotondes en punts de la GI-662, GI-600, AP-7/C-35, N-340 i C-14.

A més, els camions tenen restringida la circulació a l’AP-7 entre Maçanet i l’Hospitalet de l’Infant fins a les dues de la tarda, una limitació que se suma a la prohibició permanent de fer avançaments i circular fora del carril dret a l’AP-7 entre Calafat i Camarles, en els dos sentits. Fins a les tres de la tarda s’ha habilitat la limitació a 100 km/h de Martorell aGelida en sentit sud fins a les tres de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia