Societat

societat

Creix la ‘rave’ a Sant Jordi Desvalls, davant les queixes veïnals per la proliferació

Del centenar de persones que hi havia al matí, la xifra pràcticament s’ha triplicat al vespre, segons els Mossos

La policia catalana ha rebut la primera trucada avisant de la festa il·legal a les cinc de la matinada

La festa rave il·legal que va començar dijous al vespre a Sant Jordi Desvalls (Gironès), i que els Mossos d’Esquadra controlen des d’aquest matí, ha anat creixent en nombre de participants, tot i que el cos policial ha restringit els accessos de vehicles als dos extrems del camí principal. De la vuitantena o centenar de persones, arribats en uns 40 vehicles, que el cos policial estimava aquest matí, l’afluència, segons admetien fonts del cos, ha crescut fins als tres centenars al llarg de la tarda, que arribaven a peu –assabentats per les notícies i les xarxes socials– després d’haver deixat els vehicles a més distància. Els controls sí que han barrat el pas, però, a l’arribada de camions i caravanes amb begudes.

La policia catalana ha rebut la primera trucada alertant de la festa il·legal a les cinc de la matinada. Segons els Mossos, els participants de la ‘rave’ estan situats en una zona de difícil accés allunyada del nucli urbà, en una antiga sorrera abandonada prop del riu Ter, però allunyada dels nuclis urbans veïns de Cervià, Sant Joan de Mollet, Bordils o Flaçà, municipis limítrofs. Malgrat això, diversos residents en aquestes poblacions s’han queixat del soroll nocturn. Una veïna de Sant Joan, Meritxell Fernández, ha explicat a l’ACN que aquesta mena de festes a la zona “són habituals”. De fet, fa anys que en algun moment passen nits sense dormir per culpa de la música que es pot sentir des de tots els municipis de l’entorn. “Aquesta nit l’he sentit, però quan molesta més és a l’estiu perquè tenim les finestres obertes per la calor i amb la música no pots dormir”, deia.

La música ha deixat de sonar al matí i la policia no s’ha plantejat, fins ara, intervenir pel desallotjament, davant l’actitud pacífica dels concentrats i la possibilitat que poguessin produir-s’hi aldarulls si els agents, en minoria, intentaven posar fi forçós a la festa.

Les diverses patrulles han establert controls dinàmics per dissuadir altres participants de sumar-se a la convocatòria, però entre els veïns denunciants hi havia la inquietud que al capvespre i matinada la música a alt volum els torni a pertorbar el descans. El cos continua sospesant l’opció de mobilitzar un dispositiu especial en les pròximes hores, comptant que la festa es pugui allargar durant el cap de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA