Societat

Queixes per la ‘rave’ de Cervià de Ter

Nombrosos veïns de la zona s’han queixat de les molèsties nocturnes ocasionades pel soroll de la música a tot drap i temen que la festa pugui allargar-se fins al proper dilluns de Pasqua

La festa rave il·legal que va començar dijous al vespre a Cervià de Ter, ha anat creixent en nombre de participants, tot i que els Mossos d’Esquadra han restringit els accessos de vehicles als dos extrems del camí principal. L’afluència, segons admetien fonts del cos, ha crescut fins als tres centenars, que arribaven a peu –assabentats per les notícies i les xarxes socials– després d’haver deixat els vehicles a més distància. Els controls sí que han barrat el pas, però, a l’arribada de camions i caravanes amb begudes. Nombrosos veïns de la zona s’han queixat de les molèsties nocturnes ocasionades pel soroll de la música a tot drap i temen que la ’rave’ pugui allargar-se fins al proper dilluns de Pasqua, 10 d’abril.

L’alcaldessa de Cervià de Ter, Roser Estañol, ha explicat a l’ACN que parlant amb els alcaldes de la zona han pogut determinar que la festa s’està fent dins del terme municipal de Cervià, i no de Sant Jordi Desvalls com es pensava en un inici. “L’única cosa que podem fer com a ajuntament, després d’haver trucat a Mossos, és intentar localitzar al propietari del terreny”, ha explicat Estañol, que igualment ha reconegut: “Dubto molt que els pugui treure”.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Sant Jordi Desvalls, Marc Amat, ha dit que durant el dia la música està més baixa i no molesta tant, però que a la nit és quan se sent amb més força i no deixa dormir als veïns. A més, l’escenari està col·locat de cara a aquest poble i és un dels més afectats. “No sabem per què no es pot actuar, però suposem que és perquè és una propietat privada i tot apunta que fins dilluns no marxaran”.

Ambdós, igual que la resta de veïns, han experimentat el no poder dormir a causa de la música. “Entenc perfectament els veïns. Jo no he dormit en tota la nit pel “xumba-xumba” i penses que si és només una nit d’acord, però si ha de durar fins dilluns...”, reconeix Estañol, que diu que sent “impotència” per no poder-hi fer més.

Veïns que no dormen

Una de les veïnes de Sant Jordi Desvalls que fa dues nits que no dorm és Margarida Codina. Ironitza i diu que estan “passant una Setmana Santa molt plàcida amb la ’rave’ de fons constantment”. Un altre veí del municipi, David Comes, afirma que senten “angoixa” per no saber quan acabarà i podran tornar a descansar a la nit. Tots dos veïns no entenen per què no es pot desallotjar.

A pocs quilòmetres, una veïna de Sant Joan de Mollet, Meritxell Fernández, diu que dijous va anar a dormir una mica tard i al cap de poc va començar a sentir la música. De seguida va sospitar que es tractava d’una ’rave’, perquè “no és ni el primer any, ni el segon ni el tercer” que se’n fan a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona