Societat

Detenen a Múrcia l’autor del tiroteig mortal al club de tir de Canovelles

Dues joves a les que va obligar a acompanyar-lo amb el seu vehicle han donat l’avís a la Policia Nacional

Segons ha avançat el diari El País, la Policia Nacional ha detingut a a l'estació de tren de Múrcia el presumpte autor del tiroteig mortal de dissabte al Club de Tir Precisió Granollers, situat al terme municipal de Canovelles. El sospitós va disparar cinc trets a un treballador del centre i va fugir del llocs dels fets. L’home ha arribat aquest matí a Múrcia en un vehicle que conduïen dues joves a les que va obligar a traslladar-lo a punta de pistola, segons apunten fonts policials. En baixar, les dues joves han trucat a la policia i els agents han detingut poc després el sospitós.

El tiroteig mortal es va produir dissabte pels voltants de les 19.30 hores quan els serveis d’emergència van arribar al club, hi van trobar un home greument ferit per arma foc. El va intentar reanimar, però finalment va morir. La víctima és un home que feia uns quatre anys que treballava com a instructor del Club de Tir Precisió Granollers i que en portava molts més com a soci, segons ha pogut saber l’ACN. A les portes del club de tir, avui s’hi ha penjat un cartell signat per la junta on s’informa que el local romandrà tancat fins dimecres que ve per la mort del seu encarregat.

Segons la investigació el detingut es va presentar a les proves d'accés per ser soldat professional a l'exèrcit de Terra encara que el setembre del 2022 va ser donat de baixa en el procés selectiu després de sol·licitar-ho, de manera que no va arribar a ser militar. Els fets van passar després d’estar practicant amb una carrabina contra una diana. Va començar a fer viatges al bany, i finalment va deixar l’arma per demanar-ne altres de diferents a l’armer. En aquell moment, segons diverses fonts policials, li va disparar almenys cinc vegades amb una arma curta i va fugir del lloc.

La fugida la va fer amb el cotxe d’una dona, a la que va amenaçar amb la pistola perquè el conduís fins a Barcelona on després la va deixar marxar. Els Mossos van concentrar el dispositiu de recerca al voltant de Collserola.

En un comunicat, l’Ajuntament de Canovelles ha lamentat profundament la mort del treballador del club de tir, que segons ha informat el consistori és veí de Granollers. Pel que fa al presumpte autor dels fets, l’Ajuntament assegura que és veí d’un altre municipi del Vallès Oriental, sense concretar-lo.

El consistori ha traslladat el seu consol als familiars i amics de la víctima i ha agraït l’actuació dels cossos de seguretat. També ha assegurat que s’ha posat en contacte amb els familiars de la víctima i amb els responsables del club de tir, i que es va posar a disposició dels Mossos d’Esquadra.

L’Ajuntament s’ha posat a disposició de les autoritats competents per col·laborar en el que sigui necessari i ha ofert els serveis i mitjans municipals a la família de la víctima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA