Societat

ciutat del vaticà

Francesc imparteix la benedicció ‘Urbi et Orbi’

El papa fa una nova crida a la pau a Ucraïna en el seu missatge de Pasqua, en el qual també demana llum sobre Rússia

El pontífex també prega pel diàleg entre Israel i Palestina

El papa Francesc ha impartit aquest migdia la benedicció Urbi et Orbi a la plaça Sant Pere, des del balcó central del Vaticà. Tot i el seu delicat estat de salut, fa just una setmana que es trobava ingressat a l’hospital per problemes respiratoris, el pontífex ha participat en gairebé tots els actes de Setmana Santa.

Després que divendres el Vaticà excusés la seva presència en el Viacrucis al Colosseu de Roma pel fred, el papa va reaparèixer en la Vigília Pasqual, celebrada dissabte al vespre. I avui ha presidit a la plaça de Sant Pere la missa de Diumenge de Resurrecció i posteriorment ha impartit la benedicció Urbi et Orbi des del balcó central de la basílica vaticana.

Francesc ha fet una nova crida per la pau a Ucraïna, en el seu missatge de Pasqua, en el qual també ha demanat “llum” sobre el poble rus i ha pregat a la comunitat internacional que treballi “per a la fi del conflicte”.

“Ajuda a l’estimat poble ucraïnès en el camí cap a la pau i infon la llum pasqual sobre el pobre rus. Consola els ferits i els qui han perdut els seus éssers estimats en la guerra, i fes que els presoners puguin tornar sans i estalvis amb les seves famílies”, ha dit el pontífex des del balcó central de la basílica de Sant Pere.

“Obre els cors de tota la comunitat internacional per treballar per al final de la guerra i de tots els conflictes que tenyeixen de sang el món”, va pregar el pontífex abans d’impartir la benedicció Urbi et Orbi davant cent mil fidels congregats a la plaça de Sant Pere, segons xifres facilitades pel Vaticà i recollides per l’agència Efe.

L’agència també explica que en el seu missatge pasqual, Francesc també expressat la seva preocupació pels atemptats i atacs dels darrers dies a Israel i Palestina i ha demanat que es reprengui el diàleg a la regió.

“En aquest dia et confiem, Senyor, la ciutat de Jerusalem, primer testimoni de la teva Resurrecció. Expresso la seva profunda preocupació pels atacs d’aquests últims dies, que amenacen el desitjat clima de confiança i respecte recíproc, necessari per reprendre el diàleg entre israelians i palestins, de manera que la pau regni a la Ciutat Santa, i a tota la regió, “ha dit Francesc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES