Societat

Salt es dota d’un protocol per respondre a la violència sexual

El ple municipal hi ha donat llum verd aquest vespre.

El ple municipal de Salt celebrat aquest vespre ha aprovat un protocol per donar una resposta ràpida quan es produeixen situacions de violència sexual, masclista o de gènere. El document, impulsat per l’Ajuntament i el Consorci d’Acció Social Salt-Gironès, l’han elaborat diversos agents socials i serveis públics que treballen al municipi.

Primer, prevenir

El protocol s’ha organitzat sobre quatre eixos d’actuació: la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació. A partir d’aquestes línies d’actuació, s’estableixen les accions i les activitats que permetin combatre i prevenir les violències sexuals i LGTBI-fòbiques al municipi, han explicat des de l’equip de govern.

Per a l’elaboració del protocol es van realitzar diferents estudis que, de forma quantitativa i qualitativa, van permetre obtenir una diagnosi de les necessitats del municipi en aquest àmbit. El treball ha inclòs unes jornades formatives i accions participatives sobre el marc conceptual i l’abast del Protocol i també, una enquesta en línia amb la participació de prop de mil persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia