Societat

L'aiguat confirma la predicció i supera els 150 litres en dos dies

Les prediccions han estat encertades. El temporal de llevant que afecta la pràctica totalitat de les comarques de Catalunya va superar ahir puntualment els 150 litres per metre quadrat després de 48 hores de precipitacions gairebé contínues. Les pluges més importants s’han acumulat al litoral i prelitoral sud, amb un rècord de gairebé 170 litres a Torredembarra des de divendres fins a la matinada passada.

Les dades de les últimes 48 hores confirmen també que el temporal d’aquest maig és el més important i generalitzat que afecta Catalunya des de finals del 2006, quan es va donar per acabat l’anterior període de sequera (en dues setmanes es va superar la situació d’excepcionalitat).
La pluja dels últims dos dies ha estat menys important a les comarques de l’interior i les capçaleres dels rius. A Queralbs, per exemple, només s’han registrat 36 litres en dos dies. Amb tot, les precipitacions acumulades incrementaran de ben segur els nivells dels embassaments. Les primeres dades oficials es coneixeran dilluns.

Curiosament, el temporal que està recuperant els recursos d’aigua es donarà per acabat dimarts, just quan arribi a Barcelona el primer vaixell cisterna contractat per garantir el subministrament domiciliari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.