Societat

Protesta a Badalona contra les agressions sexuals al Màgic

Els manifestants acusen l’alcalde Guijarro d’haver “abandonat” les víctimes per protegir els interessos del centre comercial

Reclamen una assignatura d’educació sexual a les aules

Les agressions sexuals que han tingut lloc al centre comercial Màgic de Badalona han fet sortir avui al carrer unes dues-centes persones, que s’han manifestat com a protesta contra “l’abandonament institucional” de les víctimes. La marxa ha començat a la plaça de la Vila i ha acabat just a davant del Màgic, on s’ha llegit un manifest.

A la marxa, encapçalada amb una gran pancarta amb el lema “No esteu soles”, les consignes més escoltades han estat “Als centres comercials, el que passa no és normal”, “Alcalde, escolta, volem una resposta” i “Sola, borratxa, vull arribar a casa”, en defensa dels drets de les dones agredides i com a crítica al consistori que, a parer del Comitè de Mares i del Sindicat d’Estudiants, els ha “donat l’esquena” i que, en canvi, ha “protegit els interessos” del centre comercial, informa l’ACN

Teresa Prados, mare d’una de les víctimes del Màgic, ha exposat que la marxa l’han organitzat “per dir a totes aquelles dones que se senten soles i aïllades que no ho estan”. “Ja n’hi ha prou de masclisme, que ens matin i que ens violin. Ja n’hi ha prou d’aquest abandonament institucional que ens deixa de banda, ens dona l’esquena i ens ataca per aixecar la veu”, ha denunciat Prados.

Els participants a la protesta han estat especialment crítics amb l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, de qui n’han demanat la dimissió i a qui han acusat de “defensar la direcció del Màgic i protegir els interessos de les grans marques que hi treballen”. En aquest sentit, la secretària general del Sindicat d’Estudiants, Coral Latorre, ha denunciat el “silenci i menyspreu absolut” per part de la direcció del centre, però també l’absència de mesures per part de l’administració local amb què es troben les víctimes i les seves famílies”.

Les convocants de la marxa han exigit, entre d’altres coses, que s’imparteixi una assignatura d’educació sexual a les aules. “L’Ajuntament ens diu que ja ho fan, però és mentida”, ha lamentat Latorre, i ha reclamat a l’alcalde de la ciutat que “si de debò no es vol posar al costat de les víctimes, almenys que no posi traves a la nostra lluita”.

Violació grupal

El detonant de la marxa han estat les violacions dins del recinte del Màgic. Al novembre, es va denunciar una violació grupal a una nena d’onze anys al s lavabos del centre comercial, i després de fer-se pública, se n’han denunciat tres casos més, que estan investigant els Mossos. Es dóna la circumstància que aquest mes va quedar en lllibertat l’únic menor en règim tancat per la violació grupal, tot i que té prohibit comunicar-se amb la víctima i una ordre d’allunyament d’aquesta i del centre comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA